FOTOREPORTÁŽ E15: V Holešovicích nepřestávají přibývat bistra, jádrem nového konceptu je udírna
Gastronomická scéna v pražských Holešovicích se před necelým měsícem rozrostla o nové bistro. Podnik, jehož spolumajitelem je Tomáš Oujezdský z letenského Mr. HotDog, nabízí maso od českých farmářů vyuzené na bukovém dřevě.
Minimalisticky pojatý interiér vyplňuje vůně bukového dřeva linoucí se z udírny. Právě ta je, jak říká Tomáš Oujezdský, vlajkovou lodí nového konceptu Big Smokers.
„Na tomto projektu spolupracuji se Silvií Jackson (spolumajitelka podniku, pozn. red.). Jde o koncept, ke kterému jsme měli oba nějakým způsobem blízko a chtěli ho realizovat,“ dodává Oujezdský.
Prohlédněte si fotogalerii:
Ten před čtyřmi roky začal provozovat dnes už legendární bistro Mr. HotDog v Kamenické ulici. V případě Big Smokers padla volba na Holešovice nejenom kvůli vhodnému prostoru. Od 30. let minulého století na místě fungovala pekárna.
Rekonstrukce interiéru do dnešní podoby se stejně jako v případě letenského bistra chopili architekti Pavel Nový a Vít Svoboda z ateliéru 0,5 Studio.
Bistro sice funguje jako samoobsluha, přesto majitelé přisuzují značnou váhu i servisu. K objednávkám přidávají veškeré informace o ingrediencích.
„Maso pochází striktně od českých prověřených chovatelů, kteří si zakládají na správné stravě a zacházení se zvířetem. Zeleninu, máslo, mléko, vajíčka z místních zdrojů si pečlivě vybíráme. Pokud to jde, uvažujeme lokálně,“ uzavírá Oujezdský.
Chtěli byste rozjet vlastní gastropodnik? Objednejte si manuál E15 s praktickými tipy, jak na to. Dnes objednáte, další pracovní den máte časopis u sebe >>>
Magazín E15 Premium Chceš hospodu? • E15
Karlín, Smíchov, Holešovice... server E15 se mapování zajímavých bister či hospod věnuje dlouhodobě. Připomeňte si některé z předchozích fotoreportáží: