Chcete investovat do bitcoinu a nevíte, jak začít? Zkuste to s NEO účtem

Zdroj: Shutterstock

Za virtuální bitcoin si dnes můžete koupit reálné zboží v mnoha e-shopech i kamenných obchodech na celém světě. Do nejstarší a nejrozšířenější kryptoměny však můžete i výhodně dlouhodobě investovat – a protože do deseti let bude většina bitcoinů už vytěžena, je právě teď ten nejlepší čas myslet na svoji virtuální i reálnou budoucnost.

Bitcoin je dnes plnohodnotnou alternativou ke standardní měně. Jeho obliba neustále roste hlavně proto, že umožňuje provádět rychlé, transparentní i vysoce bezpečné transakce a zároveň představuje výhodný způsob, jak zúročit úspory.

Objevte výhody investice do bitcoinu

Hodnota bitcoinu totiž neustále roste kvůli zvyšující se poptávce a omezenému množství, které lze vytěžit. A jelikož se jedná o decentralizovanou měnu, nemohou do ní uměle zasahovat státní orgány či banky a způsobit tak její devalvaci.

Nehrajte si na virtuální horníky

Láká vás představa, že váš počítač těží bitcoin v době, kdy jste ve škole nebo práci, a vy pak po návratu domů jen zkontrolujete, o kolik jste bohatší? Pak si raději hned sundejte růžové brýle. K těžbě bitcoinu byste totiž potřebovali nejen pokročilé technické znalosti, ale i speciální hardware, jehož ceny šplhají do závratných výšin. A navíc by se vám pořádně protočily panenky nad účtem za elektřinu.

Shutterstock

Namísto okamžitého přílivu virtuálních mincí by vás tak čekal pouze výrazný odliv těch reálných – a navíc s nejistým výsledkem. Museli byste si totiž poradit s konkurencí v podobě obřích těžebních farem neboli továren plných specializovaného hardwaru, které se nacházejí například v Číně.

Burza není v kurzu

Určitě už jste slyšeli o tom, že obchodování s bitcoinem probíhá hlavně na kryptoburzách. Jako bitcoinový zelenáč se však připravte na to, že vám půjde hlava kolem z toho, na které burze se registrovat i jakou strategii zvolit. Naštěstí však existuje daleko jednodušší způsob, jak bitcoin výhodně získat i bez toho, aby vás grafy vývoje kurzů jednotlivých kryptoměn strašily i ve snu.

Získejte bitcoin účet na několik kliknutí díky Expobank

Nejrychlejší a nejbezpečnější cesta k bitcoinu vede přes Expobank, která jako jediná česká banka umožňuje nákup kryptoměny. Stačí si jen přes internet založit NEO účet, který v sobě spojuje výhody běžného i spořicího účtu a navíc umožňuje snadno investovat do tradičních i novodobých komodit. Bitcoin si tak pořídíte doslova na pár kliknutí v rozhraní internetového bankovnictví. Stačí jen zadat, jak velkou částku chcete investovat, a příslušný obnos bude převeden na váš bitcoinový účet.

Staňte se kryptofandou

Nebojte se odlišit a zkusit něco nového nejen při výběru oblečení nebo hudby, ale i při investování svých úspor. NEO účet od Expobank si založíte během několika minut z mobilního telefonu – a pak už jen zbývá si rozmyslet, jakou část svých úspor se rozhodnete přeměnit na virtuální.