Koupě Mallu byla nevýhodná, přiznává polská Allegro. Snížila jeho účetní hodnotu

Sídlo Mall Group

Sídlo Mall Group Zdroj: Mall

Sklad Mall Group v Jirnech u Prahy.
Sklad Mall Group v Jirnech u Prahy.
3
Fotogalerie

Polská společnost Allegro snížila účetní hodnotu českého internetového prodejce Mall a logistické společnosti WeDo, které koupila loni za, i v té době, přemrštěnou částku něco přes 23 miliard korun. Snížení hodnoty společností tak činí 12 miliard korun, což znamená, že jejich hodnota je momentálně něco přes 9 miliard korun. Sama společnost uvedla, že výše transakce pro ně loni nebyla výhodná, i přesto podle nich jsou výsledky firem nad očekávání. Přiznali však, že se Rockaway, PPF a Danielu Křetínskému povedl velmi výhodný obchod.

Nepeněžní znehodnocení sníží čistý zisk Allegra za třetí čtvrtletí, ale neovlivní jeho provozní stabilitu a obchodní priority, uvedla společnost.

„Když se ohlédneme zpět, cena společnosti byla stanovena na vrcholu tržního cyklu a od té doby mnoho známých eshopů ztratilo 50-70 procent své tržní hodnoty,“ uvedlo Allegro v tiskové zprávě. Krize tak způsobila, že výsledky Mall byly horší, než společnost očekávala, když padla dohoda o koupi. 

PZN redakce: Daniel Křetínský je spolumajitelem vydavatelství Czech News Center, které provozuje také ekonomický web E15.cz.