Tak určitě! Agrofert navyšuje reklamní budgety

Andrej Babiš při natáčení televizní reklamy

Andrej Babiš při natáčení televizní reklamy

Andrej Babiš, Jaromír Jágr, hokej a Vodňanské kuře
Andrej Babiš a Jaromír Jágr na place
Klapka pro čtyřicet zpívajících řezníků
4
Fotogalerie
Spot s Andrejem Babišem, Jaromírem Jágrem a vodňanskými kuřaty rozčeřil před pár dny stojaté vody tuzemské reklamy. Jenom na YouTube má za čtyři dny více než sto tisíc zhlédnutí. Média zaujali nejenom aktéři a vtípek s notoricky známou hláškou českých hokejistů, ale i načasování přesně na období předvolení kampaně.

„Nápad spojit se s Jaromírem Jágrem přišel dávno před tím, než byl vyhlášen předčasný termín voleb. Cílem bylo komunikovat k našim zákazníkům, že Vodňanské kuře je ryze české, a zároveň pozvednout jeho image,“ vysvětluje manažer PR a marketingu skupiny Agrofert Vladimír Vořechovský.

Podívejte se na třicetisekundový spot i sponzorskou upoutávku:

Kampaň poběží na Nově, Primě, internetu a v lifestylových titulech až do listopadu. Ke spolupráci na ní si zadavatel vybral agenturu Saatchi & Saatchi. „Dlouhodobou smlouvu jsme s nimi nepodepsali, šlo o jednorázový projekt. Ale je pravda, že tato spolupráce nás utvrdila v tom, že jsou právem považováni za špičku na českém trhu,“ říká Vořechovský a zároveň potvrzuje, že účinkování jednoho z nejúspěšnějších českých sportovců souvisí i s tím, že se Babiš rozhodl podpořit kladenský hokej. Vodňanské kuře se na televizních obrazovkách objevuje po dlouhých devíti letech, jeho prvním vstupem na pole televizní reklamy byl v roce 2004 spot Zdeňka Trošky.

Historicky první spoty, které pro Vodňanské kuře natočil Zdeněk Troška:

V rámci marketingu skupiny Agrofert ale nejsou kuřata jedinou novinkou. 6. října vstoupí historicky poprvé do televizního vysílání Kostelecké uzeniny a jejich parta čtyřiceti opravdových zpívajících řezníků. Jejich 70sekundové spoty na Poctivou řadu mají zaujmout a posílit image značky, následně budou nasazeny 30sekundové produktové spoty. „Cílem je natočit poctivou kampaň o poctivých produktech. Proto nám ve spotu zpívá čtyřicet opravdových řezníků. Žádná přetvářka, nic hraného. Jsme poctiví. Ani jeden řezník nemá školený hlas,“ říká o novince Kosteleckých uzenin Vladimír Vořechovský. Spoty poběží na Primě a Nově a možnost připravit kampaň pro podzim a zimu 2013 si vytendrovala agentura Yinachi.

Podívejte se na fotografie z natáčení pro Vodňanské kuře a Kostelecké uzeniny:

Pár dnů před zahájením kampaně s kuřaty byla zveřejněna zpráva, že se Agrofert stal oficiálním partnerem Českého olympijského výboru a značka Olma navíc spustila imagovou televizní kampaň, na kterou by měla navázat produktovka na nová pomazánková másla. Všechny tyto souvislosti už svádějí k otázce, do jaké míry a proč Agrofert navyšuje výdaje do reklamy. „Souvisí to jednak s rozšířením divize strategické komunikace v centrále Agrofertu a s nákupem nových akvizic, ale nejvíc se snahou potravinářských společností posílit povědomí o jejich produktech a brandu. Chceme spotřebiteli říct, že vyrábíme skvělé české produkty, které stojí za to ochutnat,“ potvrzuje navýšení reklamních budgetů ředitelka Strategické komunikace skupiny Agrofert Soňa Křítková.