Rohlík bojkotuje vůdce traktorové jízdy, Kijonková odchází, Hubáček staví byty za šest miliard

Co vám (ne)uteklo

Co vám (ne)uteklo Zdroj: e15

  • Rohlík vyřadí z nabídky výrobky organizátora traktorové jízdy na Prahu
  • Další obří projekt v Letňanech. Hubáček chce v bývalém areálu Avia postavit byty za šest miliard
  • Kijonková odchází ze Zásilkovny, nahradí ji exšéf německé pobočky Rohlíku
  • Ceny emisních povolenek drasticky klesly. Pokud vydrží nízko, klesne i cena tepla
  • Úředníci zamítli stavbu pražské lanovky z Podbaby přes Troju do Bohnic
  • Wall Street odkrývá další zlatou žílu. Akcie kyberbezpečnosti za sebou nechávají AI

Podívejte se na důležité ekonomické zprávy, které jsme tento týden přinesli.

Rohlík vyřadí z nabídky výrobky organizátora traktorové jízdy na Prahu

Z virtuálních regálů online prodejce potravin Rohlík v nejbližších dnech zmizí výrobky zemědělské a potravinářské skupiny Rabbit CZ, za níž stojí jeden z hlavních organizátorů aktuálních zemědělských protestů Zdeněk Jandejsek. Rohlík se tak chce distancovat od metod demonstrantů. 

Další obří projekt v Letňanech. Hubáček chce v bývalém areálu Avia postavit byty za šest miliard

Miliardář Pavel Hubáček chystá dosud svůj největší developerský projekt. V pražských Letňanech, v části areálu po bývalém výrobci nákladních vozů Avia, chce za přibližně šest miliard korun postavit 1200 bytů. Zhruba třetina z nich by měla být určena k pronájmu.

Kijonková odchází ze Zásilkovny, nahradí ji exšéf německé pobočky Rohlíku

Po úspěšném prodeji skupiny Packeta Group, pod kterou spadá i česká Zásilkovna, z pozice ředitelky odchází zakladatelka společnosti Simona Kijonková. I nadále se chce věnovat podnikání a především investicím. Na její místo přichází Erich Čomor, jehož poslední štace byla v německé pobočce Rohlíku.           

Pusťte si rozhovor se zakladatelkou Zásilkovny Simonou Kijonkovou v pořadu Hráči:

Video placeholde
Zakladatelka Zásilkovny v Hráčích: O prodeji dobře rozjeté firmy, o svém angažmá v politice nebo o tom, proč by nemohla řídit Poštu • hrc, Fameplay Live/Blesk, Vera Renovica

Ceny emisních povolenek drasticky klesly. Pokud vydrží nízko, klesne i cena tepla

Příznivá situace na energetických trzích, která už zhruba rok dodavatelům plynu a elektřiny umožňuje zlevňovat, by se mohla konečně pozitivně podepsat i na cenách tepla. Většina teplárenských firem na rok 2024 zdražila, když jako důvod zmiňovala vysoké ceny emisních povolenek a plynu. Tyto negativní okolnosti ale výrazně oslabily.

Úředníci zamítli stavbu pražské lanovky z Podbaby přes Troju do Bohnic

Úředníci odboru ochrany prostředí pražského magistrátu zamítli v řízení EIA posuzujícího vliv stavby na životní prostředí záměr výstavby lanovky z Podbaby přes Troju do Bohnic. Důvodem je její nepřijatelný vliv na krajinný ráz Trojské kotliny a ekologické funkce krajiny. Lanovka by způsobila nezanedbatelné a nevratné změny, vyplývá z dokumentu zveřejněného v systému EIA. Kladné stanovisko EIA je pro výstavbu nezbytné.

Wall Street odkrývá další zlatou žílu. Akcie kyberbezpečnosti za sebou nechávají AI

Po celý loňský rok udával rytmus vyspělých akciových trhů fenomén umělé inteligence. Aniž by se dokázal podstatněji propsat do zisků těchto firem, vidina technologické revoluce dala investorům vydělat desítky, a v některých případech i stovky procent. Dost možná ale řekl prozatím své a k novým rekordům bude muset Wall Street dotlačit nový supertrend.