Apple chce ještě více propojit svá zařízení. Data by se synchronizovala během vteřiny

Světoznámá společnost Apple je americká firma se sídlem v Cupertinu v Kalifornii

Světoznámá společnost Apple je americká firma se sídlem v Cupertinu v Kalifornii Zdroj: Reuters

Díky použití výřezu může mít displej užší rámečky, což znamená celkově menší rozměry laptopu při zachování velikosti obrazovky.
Apple Watch 7 navíc utrpěly tím, že je Apple představil mnohem dříve, než je byl schopen dodat na trh.
Světoznámá společnost Apple je americká firma se sídlem v Cupertinu v Kalifornii
Světoznámá společnost Apple je americká firma se sídlem v Cupertinu v Kalifornii
5
Fotogalerie

Apple si už dlouhé roky zakládá na provázanosti ekosystému zařízení, což v minulosti dokázal několikrát. Například funkcí Continuity, kdy dovolí rozepsaný dokument na jednom zařízení dokončit na druhém, přičemž zařízení mají i sdílenou schránku. Nově dokonce lze sdílet jednu myš a klávesnici a přejíždět z plochy jednoho zařízení na druhé, a to včetně přenášení souborů.

Firma však evidentně chce úzké propojení ještě prohloubit a přenést i na další zařízení, jako jsou například hodinky Apple Watch. Nový patent ukazuje, jak by majitel, který například má více hodinek, mohl sundat jedny z rukou a jakmile by nasadil jiné, okamžitě by se v něm objevila identická data jako v původních.

Samozřejmě příkladů, kdy jeden člověk potřebuje vícero hodinek Apple Watch, není mnoho, ale třeba by takto mohl mít například jedny hodinky na den a druhé na noc, data by se dokonale synchronizovala a nemusel by řešit vybitou baterii. Firma ukazuje, že by něco podobného poté mohlo jít i u iPadu či iPhonu, kde už by to bylo daleko praktičtější, ale znamenalo by to mnohem větší hardwarové nároky.

Video placeholde
Steve Jobs představuje první iPhone v roce 2007 • MobilMania.cz

Apple doslova říká, že by to se zařízeními bylo podobné jako s botami či šperky. Máte jich víc, jednou si vyberete ty a podruhé zas jiné. Všechny ale musí správně posloužit. Přechod mezi zařízeními by přitom měl být co nejplynulejší. Dokonce až tak plynulý, že by se data vždy přenesla do zařízení, které byste zrovna vzali do ruky. Apple zatím nijak prakticky neříká, jak by toho chtěl docílit. Jistě by to znamenalo spoustu technických výzev, ale je možné, že právě takto budou fungovat chytrá zařízení budoucnosti.

Celý článek se také dočtete na Zive.cz >>>