Babiš se sešel u oběda s premiéry a členy zahraničních vlád

Český premiér Andrej Babiš (vlevo) a rumunský ministr zahraničních věcí Teodor Mele?canu pózují fotografům před společným obědem s politickými představiteli dalších zemí 27. října 2018 v Praze. Slavnostní setkání bylo uspořádáno při příležitosti 100. výročí založení Československa.

Český premiér Andrej Babiš (vlevo) a rumunský ministr zahraničních věcí Teodor Mele?canu pózují fotografům před společným obědem s politickými představiteli dalších zemí 27. října 2018 v Praze. Slavnostní setkání bylo uspořádáno při příležitosti 100. výročí založení Československa. Zdroj: ČTK

Český premiér Andrej Babiš (vlevo) a polský premiér Mateusz Morawiecki pózují fotografům před společným obědem s politickými představiteli dalších zemí 27. října 2018 v Praze. Slavnostní setkání bylo uspořádáno při příležitosti 100. výročí založení Československa.
Český premiér Andrej Babiš (vlevo) a slovinský místopředseda vlády Miro Cerar pózují fotografům před společným obědem s politickými představiteli dalších zemí 27. října 2018 v Praze. Slavnostní setkání bylo uspořádáno při příležitosti 100. výročí založení Československa.
Český premiér Andrej Babiš (vlevo) a lucemburský premiér Xavier Bettel pózují fotografům před společným obědem s politickými představiteli dalších zemí 27. října 2018 v Praze. Slavnostní setkání bylo uspořádáno při příležitosti 100. výročí založení Československa.
4
Fotogalerie

Premiér Andrej Babiš (ANO) se u příležitosti 100. výročí vzniku Československa sešel v pražské Kramářově vile s premiéry Slovenska, Polska či Lucemburska a zástupci vlád Chorvatska, Slovinska a Rumunska. Babiš postupně všechny hosty uvedl a ukázal jim unikátní výhled na Prahu ze sídla českých premiérů, kde je čeká slavnostní oběd.

Babiš u oběda uvítal premiéry Slovenska Petera Pellegriniho, Polska Mateusze Morawieckého a Lucemburska Xaviera Bettela, chorvatskou místopředsedkyni vlády Mariji Pejčinovičovou Buričovou, slovinského vicepremiéra Mira Cerara a rumunského ministra zahraničních věcí Teodora Meleșcanua, informoval úřad vlády.

V pátek do Prahy u příležitosti oslav dorazila i německá kancléřka Angela Merkelová, společný program měl Babiš také s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. V pátek jednali oficiálně i u večeře do pozdních večerních hodin, v sobotu ráno spolu prošli několik míst v Praze včetně Karlova mostu a tzv. francouzské sbírky v Národní galerii. Merkelová a Macron již v Praze nejsou, míří na summit o Sýrii do Istanbulu.