Část hlavního nádraží v Praze se evakuuje kvůli nálezu batohů

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: David Malík / Blesk

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
5
Fotogalerie

Policie odpoledne evakuovala část hlavního nádraží v Praze kvůli nálezu dvou podezřelých batohů. Bezpečnostní opatření trvala asi hodinu a půl. Pyrotechnik zhruba v 16:00 konstatoval, že žádné nebezpeční nehrozí. Nádraží znovu funguje bez omezení.  

"Batohy byly nalezeny na dvou různých místech přímo ve vestibulu nádraží," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Vlaky po celou dobu policejního zásahu jezdily.

Odpoledne řešili nález podezřelého předmětu také policisté na vlakovém nádraží ve stanici Čelákovice-Jiřina u Prahy. "Pyrotechnik předmět zajistil, šlo o zdroj k nějaké baterii, takže se nejednalo o nástražný systém," řekla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Provoz na trati z Prahy do Lysé nad Labem byl zastaven na více než jednu hodinu, obnoven byl chvíli před čtrnáctou hodinou.

Do ulic českých měst a na česká mezinárodní letiště se od čtvrtka preventivně vrátili policisté se samopaly. Posílení hlídek se vztahuje k Velikonocům i k židovskému svátku pesach, který připadá na stejné období. Policisté se samopaly hlídali bezpečnost na trzích, v obchodních centrech či u vybraných kostelů naposledy o Vánocích, opatření tehdy trvala do začátku ledna.