Central Group znovu nakupoval na Žižkově. Miliardářovi Kunovskému už patří většina Olšanské ulice

Olšanská ulice v Praze 3. Nemovitosti vpravo patří od léta 2017 developerovi Central Group.

Olšanská ulice v Praze 3. Nemovitosti vpravo patří od léta 2017 developerovi Central Group. Zdroj: Michael Tomeš/E15

Majitel Central Group Dušan Kunovský zaplatil za nové nemovitosti na Žižkově podle informací z trhu kolem 400 milionů korun.
Vlevo dostavěný bytový projekt Garden Towers, vpravo starší kancelářské budovy. Obojí pojí největší rezidenční developer Central Group.
Developer Dušan Kunovský tvrdí, že Žižkov bude v budoucnu považován za jednu z nejlepších lokalit pro bydlení v metropoli.
Kancelářské budovy v Olšanské ulici v Praze na Žižkově. Jejich majitelem je od léta 2017 největší bytový developer Central Group.
Kancelářské budovy v Olšanské ulici v Praze na Žižkově. Jejich majitelem je od léta 2017 největší bytový developer Central Group.
15
Fotogalerie

Největší bytový developer Central Group získal za stovky milionů korun nemovitosti na pražském Žižkově. Realitní magnát Dušan Kunovský tam nedávno koupil také ikonický "telekom". Bude stavět též v severní části Nákladového nádraží Žižkov. 

Miliardář Dušan Kunovský pokračuje v akviziční šňůře. V Olšanské ulici v Praze 3 koupila jeho skupina Central Group od Pražské správy nemovitostí komplex kancelářských budov.

“Nemovitost jsme koupili, zaplatili a ještě několik let ji budeme pronajímat ve stávajícím režimu. Je proto předčasné hovořit o dalším využití či nové architektonické podobě, nicméně tato akvizice nám velmi efektivně zapadá do naší strategie, kterou máme v této části Prahy,” řekl Kunovský. Cenu nekomentoval. Podle informací deníku E15 se pohybovala kolem 400 milionů korun.

Pozemek koupený od PSN miliardáře Václava Skaly má 8800 metrů čtverečních. Na něm umístěné administrativní budovy nabízejí k pronájmu patnáct tisíc čtverečních metrů kanceláří.

Hned naproti nově získaným budovám v Olšanské letos největší bytový developer dokončil velký projekt Residence Garden Towers. Jen o kousek vedle  získal na jaře ikonickou budovu žižkovského “telekomu”. Nejblíže k výstavbě je Central Group ovšem v severní části Nákladového Nádraží Žižkov.  

“Chceme zde stavět hlavně byty s doplňkovými prostory pro gastronomii, služby a obchody v přízemí staveb a tím tuto oblast otevřít veřejnosti a oživit,” uvedl Kunovský k plánům na Žižkově. Do budoucna to podle něj bude jedna z nejlepších lokalit pro život v metropoli.

Pro Central Group je aktuální akvizice na Žižkově pokračováním rozsáhlé akviziční série. Kromě nemovitostí v Praze 3 společnost mimo jiné získala velkou ubytovnu a kanceláře v Krči poblíž budoucí stanice trasy metra D, areál bývalé Tesly Hloubětín nebo skladový komplex Westpoint v Ruzyni.

Rezidenční developer se díky tomu paradoxně stal rovněž velkým majitelem podnikatelských realit. Aktuálně skupině Dušana Kunovského patří téměř 140 tisíc metrů čtverečních kanceláří, skladů a výrobních prostor. Nové lokality však Central Group hodlá v budoucnu přeměnit většinou na byty.