Dryml: Za neúspěch ve volbách může nenávistná kampaň

Vladimír Dryml

Vladimír Dryml Zdroj: ctk

Vladimír Dryml, který na Královéhradecku neobhájil post senátora, tvrdí, že za jeho neúspěchem je nenávistná kampaň některých médií proti jeho osobě. O svém dalším působení v politice zatím nechce spekulovat. Dryml před šesti lety kandidoval za ČSSD, letos o zvolení usilovat za stranu Domov.

Voliči na Královéhradecku vybírali senátora z celkem 11 kandidátů, Dryml skončil předposlední se ziskem 1,87 procenta hlasů. Do druhého kola postoupili nestraník Jaroslav Malý kandidující za ČSSD, který pracuje jako lékařský náměstek ředitele hradecké nemocnice a bývalý europoslanec Oldřich Vlasák z ODS. Malý získal 21,95 procenta a Vlasák 18,91 procenta.

„Jsem samozřejmě velmi zklamán, svou práci v Senátu jsem se snažil dělat velmi dobře. Má vystoupení, účast i návrhy některých zákonů mluví za to. Po té nenávistné kampani některých médií trvající déle než půl roku, kdy jsem byl vykreslován jako nejhorší a velmi kontroverzní politik se ale není čemu divit,“ řekl Dryml.

Za velký úspěch považuje například zákaz těžby břidlicového plynu či zvolení Miloše Zemana prezidentem.

V druhém kole nikoho nepodpoří

Dryml neuvažuje o tom, že by před druhým kolem voleb podpořil některého z kandidátů, protože ani o jednom nemá valné mínění. „Pan kandidát ODS toho v Bruselu pro Hradecko a Českou republiku moc neudělal, spíše naopak. O druhém kandidátovi se raději nebudu šířit,“ řekl Dryml.

Dryml, který působí v čele soukromé nemocnice ve Vrchlabí na Trutnovsku, tvrdí, že má s českou politikou velmi nepříjemné zkušenosti, své další působení v politice ale nevyloučil. „Uvidíme, jak se politická situace vyvine. Myslím si, že ještě přijde velmi, velmi bouřlivé jaro, kdy se ukáže, že ani ANO neplní to, co od něj občané očekávají,“ řekl Dryml.