Edenred: Malé firmy objevují důležitost stravenek a dalších benefitů

Zdroj: Edenred CZ s.r.o.

Čím dál tím více malých firem pořizuje podle údajů společnosti Edenred pro své pracovníky stravenky.  Jen za poslední tři roky se počet menších firem do padesáti zaměstnanců, které zavedly stravenky pro své pracovníky, zvýšil o plnou čtvrtinu. 

„Malých firem se stravenkami velmi rychle přibývá, a to zejména v posledních měsících. Tím hlavním důvodem je situace na pracovním trhu. Malé podniky nabízejí stravenky zaměstnancům proto, aby byli konkurenceschopné s většími firmami a institucemi, které mají propracovanou politiku firemních benefitů. I malí zaměstnavatelé si navíc začínají uvědomovat, že zajištění kvalitního stravování v průběhu pracovního dne má také vliv na pracovní výkony a spokojenost jejich zaměstnanců,“ uvádí Martin Bulíř, generální ředitel společnosti Edenred.

V malých firmách do padesáti zaměstnanců tak nyní dostává stravenky sedm z deseti zaměstnanců (69 %). V letošním roce chce stravenky podle průzkumu PPM Factum pro společnost Edenred začít poskytovat dalších cca 7 procent malých firem, které je dosud nemají.

Podobný růst zájmu v příštích měsících očekává Edenred i u dalších zaměstnaneckých benefitů, jako jsou příspěvky na sportování zaměstnanců, či na kulturu. Malé firmy si čím dál tím více uvědomují, že jejich hlavní prioritou je udržet si stávající zaměstnance a zvyšovat jejich motivaci. Původní obava, že zavedení benefitů je pro ně zbytečně administrativně náročné, postupem času odpadá.

„Společnost Edenred přináší malým firmám maximálně jednoduché koncepty, aby benefity zaměstnancům pořídili. Firmám, které zavedou naše elektronické řešení v podobě platební stravenkové karty Ticket Restaurant® či Edenred Benefits pro volnočasové benefity, tak díky online objednávání a dobíjení karet odpadá jakákoli administrativa s rozdělováním poukázek. Držitelé karet získávají možnost platit přesnou částku, odpovídající výši útraty a pomocí mobilní aplikace mají stále přehled o výši zůstatku či čerpání prostředků na kartách. Veškeré transakce probíhají na stabilní a kvalitní platformě, kterou pro stravenkovou i volnočasovou kartu zajišťuje společnost Mastercard,“ dodává Martin Bulíř.

U společnosti Edenred, která je v benefitech světovým lídrem, je pro firmy velkým lákadlem také to, že s jejími stravenkovými a benefitními kartami lze platit nejen ve velkých městech, ale skutečně ve všech tuzemských regionech. Platby kartami umožňuje více než 30 tisících provozoven po celé zemi. „Pro nás je důležité nejen nabízet pokročilá a uživatelsky vstřícná řešení. Vždy také myslíme i na to, aby si lidé mohli benefity skutečně užít tam, kde žijí a pracují, aby měli co největší možnost volby a byli tak dlouhodobě s benefity spokojení,“ doplňuje Martin Bulíř.