Franz bude volit Zemana. Je podle něj čitelnější než Schwarzenberg

Vladimír Franz (foto ČTK)

Vladimír Franz (foto ČTK) Zdroj: ctk

Neúspěšný adept na post prezidenta - umělec Vladimír Franz, se poprvé vyjádřil k tomu, koho bude sám volit v druhém kole volby. Hlas dá Miloši Zemanovi (SPOZ). Informaci přinesl server Týden.cz.

Franz uvedl, že nikomu nechce předepisovat, co si má myslet a vnucovat mu tak svůj názor.

„Chápu volbu jakožto projev nikým nemanipulované svobodné vůle každého z nás. Jde tedy o rozhodnuti ryze osobní - nic míň, nic víc. A chcete-li opravdu vědět, komu dám nakonec hlas? Miloši Zemanovi. Jeví se mi - se vsemi chybami i přednostmi - přece jen čitelnější. Neboť na náhlou eskalaci snu o „životě v kýči“ příliš nevěřím,“ uvedl Franz pro Týden.cz.

Franz také uvedl, že svou kampaň se vedl v duchu tolerance. Současné emoce k ní podle něj mají daleko.

„Je před námi druhé kolo prezidentské volby, ve kterém mám jako občan na výběr mezi prasečí a ptačí chřipkou. Vybral jsem si tedy chřipku prasečí. Jde ovšem o mou ryze osobní volbu, nikoho tím nechci k čemukoliv nabádat,“ uvedl Franz v prohlášení, které zaslal zakladatel iniciativy Vladimír Franz Prezidentem Jakub Hussar.

Skladatel a vysokoškolský pedagog Franz v prvním kole prezidentské volby skončil na pátém místě s necelými sedmi procenty hlasů.

Kandidaturu Miloše Zemana už v pondělí nepřímo podpořil další neúspěšný kandidát na prezidenta Jan Fischer, který uvedl, že Zemanovy názory jsou stálé. Schwarzenberga naopak kritizoval mimo jiné za srovnání Beneše s válečnými zločinci.