Hradecký lídr VV projezdil desítky tisíc kilometrů autem ŘSD

benzin

benzin Zdroj: ctk

Pražské Ředitelství silnic a dálnic podezřívá svého zaměstnance, že zneužíval své služební vozidlo. Zástupce ředitele krajské organizace v Hradci Králové Vítěslav Janků od počátku letošního roku najezdil takřka šedesát tisíc kilometrů, a to v drtivě většině jen při cestách do Prahy.

Týdeník Euro mohl do jeho cestovních příkazů nahlédnout. Zmíněnou „kilometráž“ zjistilo Ředitelství silnic a dálnic na základě kontroly služebních cest po jednotlivých krajích.

Ta měla dle dostupných informací odhalit i další nedostatky. „Na základě prováděné kontroly začneme prověřovat účel využití služebních vozidel některými pracovníky jednotlivých správ. Do ukončení šetření nebudeme poskytovat žádné informace,“ sdělil šéf Ředitelství silnic a dálnic David Čermák.

Za zmínku stojí, že Vítěslav Janků je lídrem Věcí veřejných v krajských volbách v Hradeckém kraji. Služební cesty schvaloval svému zástupci jeho nadřízený Pavel Tichý. Toho do funkce jmenoval tehdejší minstr dopravy Vít Bárta, a to i přes nedoporučení výběrové komise. Reakci Janků se získat nepodařilo.