Korporátním klientům nabízíme unikátní řešení

Zdroj: Raiffeisen Bank

„Na trhu korporátního bankovnictví je Raiffeisenbank dlouhodobě velmi aktivní a úspěšná. Naši klienti v průzkumech oceňují především kvalitu bankovních poradců a schopnost banky nabídnout jim řešení na míru a podle jejich potřeb,“  říká Václav Štětina, ředitel korporátního bankovnictví Raiffeisenbank, kterého jsme vyzpovídali v souvislosti s poskytováním služeb právě korporátním klientům.

Jak se vám aktuálně daří v oblasti poskytování služeb korporátním klientům?

Mohu říci, že se nám daří velmi dobře, z čehož mám přirozeně radost, ale zároveň k tomuto úspěchu přistupuji s velkým respektem. Daří se nám růst v oblasti depozit, a to meziročně o 15 %, primárním produktem však i letos zůstávají úvěrové produkty. Ty se neustále snažíme rozvíjet, například spoluprací s českými a evropskými institucemi jako je ČMZRB či EIB. Díky tomu můžeme klientům poskytovat úvěry se zvýhodněnými sazbami nebo úvěry bez potřeby zajištění.  

Máte nějaké novinky, o kterých by korporátní klienti měli vědět?

Ano. Aktuálně máme pro korporátní klienty novinku v podobě nabídky plateb do a ze slovenské Tatrabanky za zvýhodněných podmínek. Platby jsou navíc realizovány v ten samý den, pokud klient odešle platbu do 14 hodin. Ve spolupráci se zahraničím v rámci skupiny Raiffeisen vidíme velký potenciál. Právě Slovensko, a spolupráce s Tatrabankou, se díky dobrým obchodním vztahům přímo nabízí. Jde o největší korporátní banku na Slovensku, kde jsme schopni v rámci skupinových synergií zajistit nejen jednodušší proces zpracování klientských požadavků, ale také například založit účet na Slovensku, aniž by klient musel vycestovat do zahraničí.

Více informací o nabídce a službách Raiffeisenbank naleznete na www.rb.cz