Křetínský jednal s Mayovou. Zúčastnil se schůzky s kapitány evropského byznysu

Daniel Křetinský

Daniel Křetinský Zdroj: ČTK

Britská premiérka Theresa Mayová hostila ve čtvrtek setkání klíčových postav evropského trhu. Jednalo se hlavně o tom, jak se bude postupovat během odchodu Velké Británie z Evropské unie. Byznysmeny zajímalo, jak se situace vyvíjí. Mezi přítomnými byl i podnikatel Daniel Křetínský, šéf konglomerátu Energetický a průmyslový holding (EPH), majitel fotbalového klubu Sparta jeden z akcionářů vydavatelství Blesku Czech News Center.

O setkání informoval mluvčí Downing Street. „Toto odpoledne se premiérka sešla s evropskými podnikateli, projednali její představu budoucího partnerství mezi byznysmeny a pobrexitovou Británií.“

Dodal, že Mayová ujistila přítomné o tom, že Británie hodlá dodržovat všechny potřebné unijní regulace a zároveň bude hledat cesty, jak podporovat průmyslové podniky. Přítomní také diskutovali o přechodném období, jehož podmínky se mají řešit na jednání Evropské rady v březnu.

Mimo Křetínského se jednání účastnil i ředitel letecké společnosti Wizz Air József Váradi, člen správní rady BMW Group Ian Robertson, ředitelka Irské banky Francesca McDonaghová a další.

Británii kromě Mayové zastupoval také náměstek ministra pro odchod z EU Robin Walker a John Glen z ministerstva financí.

Více zpráv najdete na Blesk.cz