Krnáčová sekla s kariérou primátorky po návštěvě New Yorku, byl tam nepořádek a kolony

Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Primátorka Prahy Adriana Krnáčová Zdroj: ČTK

Současná primátorka Prahy Adriana Krnáčová (za ANO) se rozhodla znovu nekandidovat na post primátorky hlavního města při lednové návštěvě New Yorku, kde byl podle jejích slov "hrozný nepořádek, neupravené ulice, zácpy a kolony. "Tam mě napadlo, jestli se pohled lidí na to, co obnáší život ve velkoměstě, vůbec někdy změní. Jestli to vůbec vědí," řekla Krnáčová v rozhovoru pro Flowee.cz

Kromě tohoto uvědomění stálo za jejím rozhodnutím nekandidovat také nemožnost najít spolupracovníky, se kterými by se jí dobře pracovalo. "Problém je ten, že já jsem odpovědná za všechno, i za to, co mí kolegové nejsou schopní udělat," řekla Krnáčová v rozhovoru.

Postěžovala si i na to, že premiér ve vládě může ministra vyměnit, na radnici to ale udělat nelze, protože změny musí schválit celé zastupitelstvo. 

Sama za sebe má prý ale své předvolební sliby splněny. Šlo prý hlavně o to dát do pořádku to, co na magistrátu zanechali její předchůdci, jako například nevýhodné smlouvy, Opencard či nedostavěnou Blanku, a to se povedlo. 

Za své výroky o "debilech" a "zpovykaných Pražácích" se nekaje. Pokud prý člověk moc "chodí kolem kaše", tak to žádné výsledky nepřináší. Sama se, podobně jako její nadřízený Babiš, stále cítí být spíše manažerkou než političkou.