Majitelem hokejové Slavie bude podnikatel Pitter

Hokej - ilustrační foto (Slavia vs. Plzeň)

Hokej - ilustrační foto (Slavia vs. Plzeň) Zdroj: Miroslav Chaloupka, Mlada fronta E15

Richard Benýšek a jeho bratr Ladislav už nejsou akcionáři hokejového klubu HC Slavia Praha. Na veřejnou výzvu k prodeji akcií, kterou učinili na začátku dubna, nikdo nereagoval a o akcie neprojevil zájem. Veřejná nabídka byla přednostně směřována k Vladimíru Růžičkovi, který jí však obratem prostřednictvím médií odmítl s odůvodněním, že na akcie nemá peníze. Došlo tedy na předkupní právo.

„Richard Benýšek poskytl HC Slavia Praha prostředky na úhradu závazků klubu vůči hráčům a dodavatelům. Vladimír Pitter, druhý akcionář HC Slavia Praha, následně uplatnil předkupní právo,“ informoval Benýškův mluvčí Oldřich Babický. Finanční podrobnosti k celé transakci Babický ani Pitter neoznámili.

„Využil jsem předkupní právo. Začíná proces, ve kterém se s panem Benýškem dohodneme na převodu jeho podílu 69,9 procenta akcií. Na jeho konci budu většinový majitel klubu,“ řekl serveru Aktuálně.cz Pitter.

Celkem tak Pitter bude držet 99,9 procenta akcií pražské hokejové Slavie. Zbylý podíl v klubu vlastní občanské sdružení SK Slavia Praha.

Richard Benýšek je podle Babického nadále v představenstvu hokejové Slavie, ale ne jako zástupce společnosti Bestsport Arena: „Je členem představenstva na nezbytnou dobu, než proběhne celý proces převodu akcií.“

HC Slavia Praha hraje své domácí zápasy v pražské O2 areně, jejímž většinovým vlastníkem je skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.