Na Trutnovsku zasahuje policie, od Správy KRNAP chtěla dokumenty

Policie

Policie Zdroj: profimedia.cz

Na Trutnovsku zasahuje policie, od Správy KRNAP si vyžádala dokumenty. Ínformoval o tom Pavel Hochmann z Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové a potvrdil tak informaci z twitteru České televize. Podle Hochmanna jde o dokumentaci závažné hospodářské trestné činnosti.

"V současné době probíhají domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor ohledně dokumentace zvlášť závažné hospodářské trestné činnosti. Mohu k tomu ještě říci, že nikdo nebyl zadržen, ani obviněn," řekl Hochmann.

Na Trutnovsku zasahují na několika místech kriminalisté z krajského policejního ředitelství v Hradci Králové. "Dnes na základě příkazu soudce proběhly domovní prohlídky a prohlídky nebytových prostor, a to jak u fyzických osob, tak v prostorách veřejné správy. Nebudeme uvádět nic konkrétního," řekl mluvčí krajské policie Jan Čížkovský.

Podle mluvčího Správy KRNAP Radka Drahného s policií správa úzce spolupracuje. "Správa parku není hlavní příčinou vyšetřování, jsme sekundárním prvkem ve vyšetřování a poskytujeme policii podklady. Policie si vyžádala nějaké dokumenty, které jsme jí poskytli. S policií spolupracujeme a poskytujeme jim maximální součinnost v záležitostech, které potřebují," řekl mluvčí správy parku Radek Drahný. Bližší informace k tomu nesdělil.