Náměstek ministra životního prostředí Kulíšek zemřel na kánoi v Rakousku

Jakub Kulíšek

Jakub Kulíšek Zdroj: ctk

V neděli tragicky zahynul první náměstek ministra životního prostředí Jakub Kulíšek. Na ministerstvu byl zodpovědný za ekonomiku a politiku životního prostředí. Bylo mu 31 let.

Kulíšek byl do funkce jmenován loni v září. „Jakub byl spolehlivý a pracovitý manažer. Měl před sebou velkou kariéru. Vážil jsem si ho a jeho odchod je pro nás všechny velkou lidskou ztrátou. Byl to rovný chlap,“ uvedl ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Rakouská agentura APA dnes informovala o tom, že v neděli po poledni na řece Enns ve střední části Rakouska zahynul jedenatřicetiletý Čech, když zůstal pod vodou, poté co se s ním převrhla dvojkánoe. Mluvčí ministerstva potvrdil, že šlo o Kulíška. Podle agentury jel na lodi se svým kamarádem. Když se kolem poledne plavidlo převrhlo, strhl ho proud a on zůstal uvězněn pod hladinou u jednoho stromu. Zachránit se jej již nepodařilo. Neštěstí se událo na severu Štýrska u obce Gstatterboden.

Jakub Kulíšek na místo náměstka, kde vystřídal Rut Bízkovou, přišel loni z funkce poradce ministra průmyslu a obchodu pro politiku hospodářské a sociální soudržnosti EU. Vystudoval Vysokou školu finanční a správní. Zabýval se poradenstvím v oblasti strukturálních fondů a politiky hospodářské a sociální soudržnosti EU, cestovním ruchem a projektovým řízením. Byl členem ODS.