Novým prezidentem sdružení autoprůmyslu je Wojnar ze Škody

Zleva členové představenstva Škoda Auto Bohdan Wojnar, Werner Eichhorn, Michael Oeljeklaus, předseda představenstva Winfried Vahland, šéfdesignér Jozef Kabaň a člen představenstva Frank Welsch představili 4. března na 84. mezinárodním autosalonu v Ženevě ve světové premiéře designovou studii vozu Škoda Vision C.

Zleva členové představenstva Škoda Auto Bohdan Wojnar, Werner Eichhorn, Michael Oeljeklaus, předseda představenstva Winfried Vahland, šéfdesignér Jozef Kabaň a člen představenstva Frank Welsch představili 4. března na 84. mezinárodním autosalonu v Ženevě ve světové premiéře designovou studii vozu Škoda Vision C. Zdroj: ctk

Martin Jahn, Volkswagen
Výroba Škody Fabia R5.
Nová Škoda Octavia
4
Fotogalerie

Prezidentem Sdružení automobilového průmyslu dnes zvolila rada ředitelů na čtyři roky člena představenstva Škody Auto Bohdana Wojnara. Vystřídal Martina Jahna, který se po devíti letech funkce vzdal kvůli svému pracovnímu angažmá v Číně.

Wojnar připomněl, že celý automobilový průmysl v současnosti prochází obrovskými změnami. "Digitalizace, automatizace, konektivita a autonomní řízení budou hybateli následujících let. Měnit se bude také sdružení. Mým hlavním úkolem proto bude ve spolupráci s představenstvem a se sekretariátem modernizovat sdružení tak, aby tvořilo efektivní a kompetentní platformu, která český automobilový průmysl v těchto změnách doprovodí," řekl Wojnar.