Okamura s TV Barrandov skončil dřív, než v ní začal

Tomio Okamura

Tomio Okamura

Mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura dnes ukončil spolupráci s TV Barrandov, jejíž nový pořad Dobrý večer, Česko! měl začít spolumoderovat s Martinou Kociánovou v pondělí 30. ledna. Okamura se tak podle svého vyjádření rozhodl poté, co ředitel televize zakázal předjednaný rozhovor s předsedou Lékařského odborového klubu Martinem Engelem.

„Dnes jsem vypověděl smlouvu s TV Barrandov o mém účinkování v pořadu Dobrý večer, Česko!, který jsem měl začít moderovat v přímém přenosu od příštího pondělí 30. ledna,“ píše Tomio Okamura ve svém prohlášení.

„Důvodem vypovězení smlouvy z mé strany je rozhodnutí majitele televize zakázat předjednaný rozhovor s předsedou Lékařského odborového klubu panem Engelem, údajně proto, že si ve své televizi nepřeje odboráře. V situaci, kdy není možné některá témata diskutovat, a přístup na obrazovku mají či nemají jen vybrané osoby, jde o zcela jiný formát, než na jakém jsme se vzájemně dohodli.“

Okamura dále píše, že rozhodnutí majitele televize respektuje, na druhou stranu vša nechce být moderátorem čehokoli, co by vědomě zkreslovalo veřejné mínění zákazem zveřejnění názorů části veřejnosti. „Můj styl práce spočívá na opačném principu,“ píše Okamura, „pokud s něčím nesouhlasím, tak o tom mluvím a s těmi, s nimiž nesouhlasím, polemizuji.“

Okamura v závěru svého prohlášení nicméně děkuje vedení TV Barrandov za důvěru a šanci mít „téměř vlastní pořad“ a děkuje také realizátorskému týmu.

Marketingové oddělení TV Barrandov bylo dnes odpoledne Okamurovým rozhodnutím zaskočeno, asistentka ředitele marketingové komunikace Irena Soukupová řekl, že se informaci dozvídá z médií.

Zpravodajsko-publicistický pořad Dobrý večer, Česko! má informovat o dění v politice, ekonomice, vědě i kultuře. Bude mít desetiminutovou stopáž.