Paroubkova dcera chodí do školy za 25 tisíc měsíčně

Petra Paroubková, Jiří Paroubek

Petra Paroubková, Jiří Paroubek Zdroj: CTK

Bývalý sociálnědemokratický premiér Jiří Paroubek a jeho manželka Petra chtějí pro svoji dcerku Margaritu jen to nejlepší, a tak se rozhodli, že ji zapíšou do soukromé školy. V ní probíhá výuka výhradně v angličtině.

Kvalitní výuka samozřejmě něco stojí. Paroubek bude muset každý měsíc platit 25 tisíc korun. Expremiér je zaměstnán jako ekonomický poradce, a navíc úspěšně obchoduje s akciemi.

v galerii

Toho, že musí každý měsíc platit obrovské školné, ani jeden nelituje. „Chci, aby se dcera naučila jazyky. České školství podle mě bohužel ztrácí úroveň. Učitelé nejsou dobře ohodnoceni, a tak české školy nepřitahují ty nejkvalitnější lidi,“ vysvětluje pro Aha! Petra Paroubková.

Jiří Paroubek opustil post předsedy ČSSD v roce 2010, navázat na politické úspěchy se snažil se svou stranou LEV 21, nakonec ale neúspěšně. Jméno Jiřího Paroubka rezonovalo v českých médiích také v roce 2011, kdy krátce po sobě koupil dům v pražské Velké Chuchli a vilu v Řecku. Nemovitosti údajně financoval z prodeje ostatních nemovitostí a zisků, které obdržel za své knihy. Ty se však s prodjním úspěchem nesetkaly.

Po odchodu z politiky Paroubek avizoval, že se bude věnovat publikační činnosti, rodině, akademické práci a podnikání. Svojí současnou maželku si Paroubek vzal v roce 2007, dcera Margarita se jim narodila o dva roky později.

Více o Jiřím Paroubkovi si přečtěte zde.