Pitrova skupina podniká s expolitikem i celebritou

Populární herec Martin Dejdar a někdejší vlivný politik ODS Boris Šťastný se pustili do byznysu s lidmi z bezprostředního okolí kontroverzního podnikatele Tomáše Pitra. Oba se angažují v novém pečovatelském ústavu Alzheimer Home Zátiší v Praze - Kunraticích. Ve stejnojmenné firmě, která za projektem stojí, má většinový podíl společnost Semi Invest Pitrových blízkých spolupracovníků Milana Šedivého a Davida Mikulky.

Zbytek patří firmě Medical Investments řízené Šťastným. Dejdar je s Mikulkou a Šedivým navíc v představenstvu firmy Tirpo invest. Ta sídlí v Pařížské ulici na stejné adrese, na níž má kancelář také Pitr.

Šťastného firma Sports Investments má rovněž minoritní podíl ve společnosti Core Develop, další firmě vlastněné většinově Šedivým. Sports Investments prodává tenisové vybavení. Šťastný uvádí, že se s Šedivým zná již řadu let právě ze sportovního prostředí.

„Naše obchodní kontakty byly a jsou vedeny výhradně s vlastníky a jednateli této společnosti. Nemáme žádné informace o obchodních aktivitách pana Tomáše Pitra, nejsme a nikdy v minulosti jsme s ním nebyli v tomto ani žádném jiném případě v obchodním kontaktu,“ sdělil Šťastný.

Naše obchodní kontakty byly a jsou vedeny výhradně s vlastníky a jednateli této společnosti

Když však Šedivého a Mikulkova firma nedávno koupila developerský projekt v Jenštejně, tak se Pitr ve vyjádření pro deník E15 k vlivu na Semi Invest přihlásil. Nyní ale na žádost o vyjádření k dalším aktivitám této firmy nereagoval. Na zaslané otázky neodpověděl ani Dejdar, který v současnosti žije s rodinou na Floridě. Jeho provázanost s lidmi kolem Pitra přitom nekončí členstvím v představenstvu Tirpo invest. Herec se spolu s Jiřinou Bohdalovou stal patronem nedávno otevřeného Alzheimer Home Zátiší.

Zajímavou linkou směrem k Pitrovi je rovněž sídlo Šťastného Sports Investments. Sídlí v Durychově ulici v Praze - Lhotce v zámečku, u jehož vchodu byl zastřelen František Mrázek. V objektu s Mrázkem úřadoval také jeho tehdejší obchodní partner Pitr.

Šťastný chystá s Alzheimerem expanzi

Pečovatelské centrum Alzheimer Home Zátiší v Praze Kunraticích není pravděpodobně jediné, které bývalý politik Boris Šťastný se spolupracovníkem Tomáše Pitra Milanem Šedivým vybuduje. „Náš projekt je úspěšný, po čtyřech měsících od spuštění se blížíme polovině celkové kapacity klientů. V budoucnu proto plánujeme expanzi v podobě dalších zařízení zajišťujících kvalitní péči o nemocné s demencí,“ řekl Šťastný.

Kromě kunratického ústavu a obchodu s tenisovými potřebami Sports Investments se Šťastný po předloňském odchodu z politiky věnuje ještě dalším aktivitám ve zdravotnictví. „Vedle zmiňovaného projektu v péči o nemocné Alzheimerovou chorobou máme v rámci rodinné firmy účast v pražské klinice Respimed a úspěšně se rozvíjející projekt proteinových diet pod lékařským dohledem Dr. Diet,“ dodal někdejší šéf pražské Občanské demokratické strany. Aktivní je podle vlastních slov také ve strategickém a investičním poradenství.

Šťastný a Ochvat mají Komunikátor
Nejnovějším přírůstkem v byznysovému portfoliu Borise Šťastného je komunikační agentura Komunikátor. Jejími spolumajiteli jsou rovněž bývalý mluvčí exprezidenta Václava Klause Radim Ochvat a Klausovi blízký ekonom Martin Slaný. „Nejsme čistou PR agenturou, ale spíše PR stratégy a advokáty komunikace tam, kde ve veřejném prostoru na frak dostávají pravda, realita a svoboda člověka a nastupují lži, dezinformace a dehonestace. Takže o klienty nouzi nemáme,“ dodal Šťastný. Sídlo má Komunikátor rovněž v „Mrázkově“ zámečku v Praze ve Lhotce.