Po výbuchu plynu hasiči evakuovali v Brně zhruba 500 lidí

Výbuch plynu v Brně

Výbuch plynu v Brně Zdroj: ctk/ap

Požár elektroinstalace dnes způsobil v podzemí pod třídou kapitána Jaroše v centru Brna výbuch plynu, který se tam nahromadil. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn, hasiči ale museli z okolních domů evakuovat zhruba 500 lidí. S požárem bojovaly desítky hasičů osm hodin. Teprve před 16:00 se mohli obyvatelé domů z kritické oblasti vrátit do svých bytů.

„Přesnou příčinu neštěstí budeme znát až za několik dní. Škody zatím nebyly vyčísleny,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkazský. Výbuch se stal krátce po 07:30. Požár mohla způsobit technická závada.

Poškozené je jedno auto. Hasiči evakuovali především žáky gymnázia, lidé z okolních budov podle mluvčího odešli sami. Kvůli události vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu. Na odstraňování závady spolupracovali s plynaři, kterým předali místo krátce před 16:00. Domy v okolí výbuchu byly již před 17:00 napojeny na rozvody energií.

Evakuováni byli také všichni zaměstnanci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který má v ulici sídlo. „Ti, co byli ráno v práci, byli evakuováni, ostatní se do práce ani nedostali,“ řekl mluvčí úřadu Martin Švanda. Na ÚOHS pracuje kolem 200 úředníků.