Praha zavedla krizovou linku určenou pro seniory. Do pomoci zapojuje dobrovolníky i obchodníky

Senior, ilustrační foto.

Senior, ilustrační foto. Zdroj: Profimedia

Opatření proti koronaviru v Praze.
Opatření proti koronaviru v Praze.
Opatření proti koronaviru v Praze.
Opatření proti koronaviru v Praze.
Opatření proti koronaviru v Praze.
11
Fotogalerie

Město společně s organizací Život 90 zřídilo krizovou linku určenou pro seniory nad 65 let. Její číslo je 800 160 166. Rovněž spolupracuje s obchodníky na rozvozu základních potravinových a hygienických balíčků potřebným.

„Aktuálně je zásadní prioritou ochránit nejzranitelnější část populace, v tomto případě seniory. Proto pro ně budeme organizovat pomoc. Dále čekáme, až od státu dorazí sto tisíc roušek pro zabezpečení sociálních služeb, poté budeme dále zvažovat následující kroky,“ popisuje pražský primátor Zdeněk Hřib.

Hlavní město proto s organizací Život 90 zřídilo speciální linku pro seniory, na které je možné získat informace nebo si ve spolupráci s obchodníky objednat balíčky potravin nebo hygienických potřeb. Telefonní číslo 800 160 166 je k dispozici nonstop. Na krizovou linku se mohou obracet nejen senioři, ale i široká veřejnost, která může na lince upozornit na seniory ve svém okolí, kteří by mohli potřebovat pomoc.

„Děkuji podnikatelům, že nám pomáhají tuto mimořádnou situaci zvládnout. Obchodníci jako třeba Rohlík.cz nebo Košík.cz jsou připraveni ve spolupráci s námi dodávat seniorům a dalším potřebným lidem balíčky základních potravin a hygienických potřeb,“ uvedl náměstek primátora pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček.