Prezident Zeman opustil nemocnici

Sanitka připravená 27. listopadu 2021 k odvozu prezidenta Miloše Zemana z Ústřední vojenské nemocnice v Praze, kam byl převezen 25. listopadu večer ze zámku v Lánech po zjištění nákazy covid-19.

Sanitka připravená 27. listopadu 2021 k odvozu prezidenta Miloše Zemana z Ústřední vojenské nemocnice v Praze, kam byl převezen 25. listopadu večer ze zámku v Lánech po zjištění nákazy covid-19. Zdroj: ČTK

Prezident Miloš Zeman dnes v 15:30 opustil Ústřední vojenskou nemocnici v Praze. V neděli plánuje v Lánech jmenovat premiérem předsedu ODS Fialu.

Prezident Miloš Zeman dnes v 15:30 opustil Ústřední vojenskou nemocnici (ÚVN) v Praze, kam byl převezen ve čtvrtek večer ze zámku v Lánech po zjištění nákazy covid-19. Prezidenta podle zpravodaje ČTK na místě odvezla sanitka. V nemocnici pobyl prezident bez příznaků nemoci dvě noci, zdravotníci mu aplikovali infuze s monoklonálními protilátkami. Nyní by měl zamířit na zámek do Lán, kde plánuje v neděli jmenovat novým předsedou vlády šéfa ODS Petra Fialu.

Prezident se ve čtvrtek vrátil do Lán po hospitalizaci trvající od 10. října. V sídle prezidenta strávil jen pár hodin, Fialu tam původně chtěl jmenovat novým premiérem už v pátek. Nyní Kancelář prezidenta chystá podobu jmenovací ceremonie, která má odpovídat pravidlům pro izolaci pacientů, u kterých byl covid prokázán. Zeman by měl být při jmenování Fialy premiérem v oddělené místnosti nebo za úplnou skleněnou bariérou, řekla hlavní hygienička Pavla Svrčinová.