Při razii kvůli daňovým únikům u benzinu uvízl v síti i hlavní sponzor véčkařů

Policie zásah

Policie zásah Zdroj: Sedmicka

Protikorupční policie dnes zadržela několik lidí kvůli podezření z krácení daní týkajícího se pohonných hmot. „Rozsáhlá razie stále pokračuje,“ potvrdil mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej. Figurovat mezi zadrženými má i klíčový sponzor Věcí veřejných.

Jak informoval server Týden.cz je mezi zadrženými také hlavní sponzor Věcí veřejných advokát Daniel Musil. V Musilově advokátní kanceláři podle serveru od rána nikdo nebral telefon, reakci se proto nepodařilo zjistit.

Policie podle Ibeheje poskytne další informace k případu odpoledne. „Rozsáhlá realizace stále probíhá, takže mohu pouze potvrdit, že bylo zadrženo několik osob. Týká se to krácení daní ohledně pohonných hmot,“ řekl mluvčí.

Dary pro Věci veřejné se v minulých měsících zabývala dokonce policie. Vyšetřování však bez výsledku ukončila. Právě v souvislosti s financováním VV se jméno Daniela Musila začalo poprvé propírat. Dobrý známý neformálního šéfa VV Víta Bárty totiž podle zjištění Týden.cz stál za zamlženou sítí firem, které partaji v roce 2011 nasypaly 27,5 milionu korun z celkových 38.

Podezřelé je, že Musil svoje sympatie k nejmenší parlamentní straně nevyjadřoval formou posílání milionů korun osobně. Sám totiž přispěl véčkařům pouze částkou půl milionu. Navíc dary putovaly do partajní kasy velmi zastřenou sítí firem, s nimiž mnohdy nemá Musil na první pohled nic společného.

Dodáme sponzora. Zn.: Na klíč