Ransdorf je člověk, který asi opět někomu naletěl, míní Zeman

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: CTK

Prezident Miloš Zeman si myslí, že europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf zřejmě někomu "naletěl", když ho švýcarská policie zadržela kvůli údajnému finančnímu podvodu v curyšské bance. Vychází z toho, že se to komunistickému politikovi údajně stalo i v minulosti. V pořadu Prezidentský Pressklub na rádiu Frekvence 1 prezident řekl, že je to jen jeho soukromá hypotéza a počká si na výsledky vyšetřování.

„Je to člověk, který každému naletí,“ prohlásil o Ransdorfovi Zeman. Poukázal na případ padělaných obrazů, v nichž figuroval i europoslanec.

Připomněl, že nedávno Ransdorfovi, kterého už několik let neviděl, zakázal vstup do prezidentské kanceláře. Reagoval tak na Ransdorfova slova o tom, že prezident při předávání ocenění 28. října nezmínil, že otec zavražděného žďárského studenta Petra Vejvody je také předsedou okresního výboru KSČM ve Ždáru nad Sázavou. Zeman to označil za hyenismus.

Dveře na Pražský hrad má zavřené také americký velvyslanec Andrew Schapiro poté, co se pozastavil nad účastí českého prezidenta na květnových oslavách konce druhé světové války v Rusku, zopakoval Zeman.

Miloslav Ransdorf: Česká zahraniční politika nemá žádnou koncepci

Velká česká eurovýměna