Realitní magnát Kunovský koupil Teslu Hloubětín. Fabriku nahradí nové byty

Developerská skupina Central Group Dušana Kunovského investovala do akvizic brownfieldů v Praze během dvou měsíců dvě miliardy korun. Postaví tisíce nových bytů.

Developerská skupina Central Group Dušana Kunovského investovala do akvizic brownfieldů v Praze během dvou měsíců dvě miliardy korun. Postaví tisíce nových bytů. Zdroj: Michael Tomeš E15

nejnovějším přírůstkem realitního magnáta Dušana Kunovského je sedmi hektarový areál Tesly Hloubětín.
Central Group postaví v Hloubětíně novou bytovou čtvrť.
Během dvou měsíců investoval Kunovský do akvizic dvě miliardy korun.
Poslední velkou akvizicí Dušana Kunovského před Teslou Hloubětín byla Ústřední telekomunikační budova CETIN v Praze na Žižkově v Olšanské ulici.
Developerská společnost Central Group připravuje v severní části Nákladového nádraží Žižkov výstavbu až 2600 bytů za devět miliard korun.
8
Fotogalerie

Developerská skupina Central Group investovala do akvizic brownfieldů v Praze během dvou měsíců dvě miliardy korun. Postaví tisíce nových bytů.

Největší bytový developer Central Group získal sedmi hektarový areál bývalého podniku Tesla v pražském Hloubětíně.Plánuje tam postavit novou rezidenční čtvrť. V nejbližších letech ale ve starém komplexu ponechá stávající sklady a kanceláře.

„Areál Tesly Hloubětín je pro nás zajímavou příležitostí získat další velké rozvojové území v oblasti Vysočan a Hloubětína, které bylo dlouhodobě zatíženo průmyslem a zaslouží si tedy revitalizaci a přeměnu v atraktivní a živou rezidenční čtvrť se vším, co k dnešnímu modernímu způsobu života patří,“ uvedl majitel Central Group Dušan Kunovský. Přeměnu území na byty přivítal rovněž starosta Prahy 9 Jan Jarolím (ODS).

Pro Central Group je to v krátké době již třetí velká akvizice. Po koupi nemovitostí poblíž budoucí stanice metra Nemocnice Krč firma nedávno koupila také legendární budovu „telekomu“ v Olšanské ulici v Praze 3. Také tyto lokality se přemění na byty. Za dva měsíce tak firma investovala téměř dvě miliardy korun.