RegioJet přijal opatření proti šíření svrabu, nemoc se projevila u posádky

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: ctk/ap

Železniční dopravce RegioJet přijal preventivní opatření proti nákaze svrabem. Minulý týden se totiž nepříjemná, avšak ne příliš nebezpečná infekční kožní nemoc projevila u čtyř členů jedné posádky. Dopravce ji okamžitě stáhl z provozu a odeslal k lékaři. Členům ostatních posádek dopravce doporučil, aby si v případě podezření také došli k lékaři. Nyní dopravce garantuje, že všichni členové posádek jsou zdraví a cestujícím nehrozilo a ani nehrozí žádné riziko.

Onemocnění přinesl jeden ze zaměstnanců zvenčí,“ poznamenala mluvčí Radka Šťávová. Jeden ze zaměstnanců poslal médiím informaci o špatném hygienickém stavu míst, kde posádky přespávají.

„Na to jsme okamžitě reagovali a nechali ve všech městech byty hloubkově vyčistit. Byli jsme v kontaktu i s hygieniky a dbali jejich doporučení. Hygiena je pro nás prioritou, proto jsme přijali i opatření, která nebyla nezbytná,“ řekla Šťávová.

Od minulého týdne je úklid bytů intenzivnější a nyní je denní, pravidelně se obměňují například matrace. „Všichni stevardi mají standardně povinnost si při každém přenocování ve služebním bytě vyzvednout čisté lůžkoviny nebo si mohou přinést vlastní, aby dodrželi všechny hygienické standardy,“ uvedla Šťávová. Přísnější hygienu musí dodržovat i členové posádky ve vlaku.

RegioJet přepravuje cestující vlaky na trase mezi Prahou, Ostravskem a dále na Slovensko až do Košic. Některé vlaky zajíždějí do Starého Města a na Slovensku do Zvolena. Jezdí také na vnitrostátních linkách na Slovensku z Bratislavy do Košic a do Komárna.