Reuters draží fotografie, výtěžek půjde do dětských domovů

Rybáři veslující na lodi jezerem Chaohu plným řas v prefektuře Hefei v Číně, 19. června 2009.

Rybáři veslující na lodi jezerem Chaohu plným řas v prefektuře Hefei v Číně, 19. června 2009. Zdroj: reuters

Umělecká instalace předního českého umělce Davida Černého před Pražským hradem v Praze, 21.října .2013. Jde o reakci na současnou politickou situaci v zemi a nadcházející předčasné volby, instalace příznačně ukazuje směrem k Hradu.
Růžová kola těsně nad vodní hladinou při oslavě příjezdu Giro d'Italia do Schalkwijku, malého města poblíž Utrechtu, 4.května 2010.
Grafitti zobrazující tehdejšího ruského premiéra a prezidentského kandidáta Vladimíra Putina v Moskvě, 3. března 2012.
Letadlo letí podél hor ze úsvitu v Rio de Janeiru, 5.května 2014. Rio bylo jedním z brazilských měst, kde se uskutečnilo fotbalové Mistrovství světa 2014.
Příznivci ukrajinského opozičního vůdce Viktora Juščenka mávají národní vlajkou a sledují ohňostroj během nepokojů v centru Kyjeva na Ukrajině. 28. prosince 2004.
6
Fotogalerie
Agentura Reuters zahájila už sedmý ročník charitativní internetové aukce Šance pro děti. Zájemcům nabídne více než sto fotografií svých fotoreportérů a spolupracovníků. Výtěžek aukce poputuje do dětských domovů, kojeneckých ústavů a organizace Děti patří domu, které pomáhá rodinám, jež se rozhodly vzít děti z dětských domovů do pěstounské, adoptivní nebo hostitelské péče.

„Naším cílem je hlavně dostat děti domů. A když se to hned nepodaří, tak alespoň pomoci v dětských domovech a zlepšit podmínky tak, aby se v nich cítily lépe,“ uvedl ředitel mediální divize agentury Reuters ve střední a východní Evropě Toufik Dallal.

Reuters letos nabídne 95 svých vlastních snímků, k nim přidá deset fotografií českého fotografa Milana Blšťáka. Vítězové aukcí obdrží velkoformátové fotografie v hliníkovém rámu.

V aukci, která běží od pondělí 13. dubna a skončí v pátek 24. dubna, se dosud vybralo přes 220 tisíc korun. Úspěšní dražitelé budou peníze posílat přímo vybraným organizacím. Letošní výtěžek poputuje do kojeneckých ústavů a dětských center ve Dvoře Králové, Janovicích u Rýmařova a Zbraslavi a do sdružení Děti patří domů ve Svitavách.

Reuters letos poprvé umožní zájemcům přispět i jiným způsobem, než prostřednictvím nákupu fotografie. Lidé budou moci posílat dárcovské SMS, aniž by se museli účastnit aukce.

Loni se prostřednictvím dražeb podařilo získat 517 tisíc korun. Během vůbec prvního ročníku akce se vybralo 450 tisíc korun.

Šance pro děti z dětských domovů

Fotoaukce vynesla půl milionu