Sobotkův muž Pokorný údajně vyhrál soud s publicistou Bestem

Radek Pokorný

Radek Pokorný Zdroj: profimedia

Radek Pokorný (vlevo) s Jaromírem Soukupem
Erik Best, americký novinář žijící v Praze
3
Fotogalerie

Advokát Radek Pokorný podle svých slov vyhrál soud s publicistou a majitelem portálu FS Final Word Erikem Bestem, který o něm v říjnu 2017 napsal, že měl na objednávku společnosti Kapsch zařídit zrušení tendru na výběr mýtného. O výsledku soudu informoval Pokorný na svém facebookovém profilu

Podle informací serveru Neovlivni.cz je rozsudek nepravomocný. „Vyhráli jsme, detaily zatím neznám,“ uvedl pro server Pokorný.

Ve sporu s Bestem se Pokorný domáhal odškodnění ve výši 400 tisíc korun a stažení příslušného článku. Ten se na webu FS Final Word objevil 26. října 2017 a na základě předběžného opatření byl ze stránek odstraněn nedlouho po svém vydání.

Best v článku tvrdil, že právník a exporadce premiéra Bohuslava Sobotky Pokorný měl na objednávku společnosti Kapsch zařídit ve spolupráci se šéfem antimonopolního úřadu Petrem Rafajem zrušení tendru na výběr mýtného.

Pokorný ihned po uveřejnění článku v předžalobní výzvě uvedl, že považuje Bestovo tvrzení za hrubě nepravdivé, pomlouvačné a osočující. „Já ani Advokátní kancelář Pokorný, Wagner a partneři nezastupuje a ani nijak nespolupracujeme se společnostmi ze skupiny Kapsch v rámci probíhajícího zadávacího řízení ohledně systému elektronického mýtného,“ dodal tehdy Pokorný.

Erik Best je publicista amerického původu, který žije v Česku od počátku 90. let. V loňském roce získal vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana, který ocenil hlavně Bestovu kritiku miliardáře Zdeňka Bakaly.