V Hluboké nad Vltavou posílila ODS

Tomáš Jirsa, starosta Hluboké nad Vltavou

Tomáš Jirsa, starosta Hluboké nad Vltavou Zdroj: Jan Hrouda, Euro

Jihočeské městečko Hluboká nad Vltavou, které se rádo honosí pověstí lukrativního bydliště pro regionální smetánku, potvrdilo pověst bašty ODS. Modrá strana tu s 24 procenty opět drtivě vyhrála. Oproti roku 2010 si dokonce o jeden mandát polepší, v zastupitelstvu získá celkem šest křesel. Ostatní strany a hnutí mají maximálně dvě místa, například sociální demokraté jedno ztratili a do jednadvacetičlenného zastupitelstva se dostal jen jeden jejich člen.

V čele města tak zůstane senátor Tomáš Jirsa, který jako starosta úřaduje v podzámčí už dvacet let. Jeho souputníkem je místostarosta s kontroverzní pověstí Pavel Dlouhý. I on zůstává v zastupitelstvu, i když podle preferenčních hlasů klesl z druhého na třetí místo kandidátky.

„Je za námi dvacet let usilovné práce, máme nejnižší nezaměstnanost i poplatky,“ řekl deníku E15 Jirsa. Místní úspěch ODS, která na celostátní úrovni skomírá, vysvětluje i vzájemnou znalostí lidí na malém městě a také ochotou strany k nevynuceným koalicím.

„Válka je programem bláznů, naším heslem je spolupráce,“ uvedl Jirsa. Doplnil, že navzdory „médii vytvářené blbé náladě“ považuje vývoj celé republiky v posledních pětadvaceti letech za úspěšný.

Zastupitelé Hluboké nad VltavouZastupitelé Hluboké nad Vltavou | E15