V Lánech zasahují policisté, oboru obsadili zřejmě kvůli podezřelé zakázce za desítky milionů

Lánský zámek

Lánský zámek Zdroj: Blesk – Zbyněk Pecák, archiv

Obora přiléhá k Lánskému zámku, který slouží už od vzniku Československa hlavně jako sídlo prezidenta. Nyní je to Václav Klaus.
cccc
Jeleni, daňci i mufloni čekají všichni pohromadě na denní příděl potravy. Ani v zimě zvěř v Lánech mezi sebou o potravu nebojuje. Nemá proč.
Lánský zámek.
5
Fotogalerie

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu zasahují v lesní správě Lány, zadrželi tři lidi. 

Podle informací Blesk.cz začala akce brzy ráno. Souvisí zřejmě se zakázkou za 60 milionů korun. Zásah potvrdila redakci i mluvčí úřadu. 

„Mohu potvrdit, že dnešního dne probíhá realizace Národní centrály. Bohužel, v tuto chvíli vám nemohu poskytnout další informace,“ řekla mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Iva Knolová.

Podle informací Blesk.cz policisté už v pět hodin ráno zapáskovali mimo jiné i dům ředitele Lesní správy. Na místě bylo zhruba patnáct policistů, kteří nikoho nepouštějí do objektu. Telefon na sekretariátu Lesní správy zvoní, nikdo jej ale nezvedá.

V případu jde zřejmě o tendr na asanaci „ujíždějících“ břehů v okolí Lán za 60 milionů korun, uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován. 

Lány spadají pod Správu pražského hradu. Jeho mluvčí nechce zásah policistů příliš komentovat. „Není úlohou tiskového mluvčího promlouvat do práce orgánů činných v trestním řízení. Jak říká pan prezident: Padni, komu padni,“ napsal Jiří Ovčáček Blesku v SMS zprávě.

Více zpráv najdete na serveru Blesk zprávy ZDE >>>