V Praze opět zdražily benzin i nafta, v ostatních regionech za ně lidé zaplatí méně

Čerpací stanice MOL

Čerpací stanice MOL Zdroj: MOL

Čerpací stanice Shell
Čerpací stanice MOL (ilustrační foto)
Čerpací stanice společnosti PetroChina
4
Fotogalerie

Ceny benzinu šly nahoru o více než dvacet haléřů v celém Česku, nafta podražila zhruba o třicet haléřů. Vůbec nejdražší pohonné hmoty se prodávají v Praze 4.

Pohonné hmoty v Praze čtvrtý týden po sobě zdražily. Průměrná cena Naturalu 95 od minulého týdne vzrostla o 24 haléřů na 31,27 koruny za litr. Za litr nafty řidiči v hlavním městě zaplatí v průměru 30,55 koruny, což je o 28 haléřů více než minulý týden. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny sleduje. Při srovnání krajů je Praha i nadále nejdražší u benzinu i nafty.

Ceny pohonných hmot stouply za minulý týden i v celostátním průměru a jsou nejdražší od loňského podzimu. Ceny za týden stouply u benzinu o 22 haléřů na 30,36 Kč/l a nafty o 31 haléřů na 29,58 Kč/l.

V metropoli jsou pohonné hmoty nejdražší v Praze 4. Benzin se tam prodává za průměrných 31,99 Kč/l a nafta za 31,27 Kč/l. V žádné jiné městské části se průměrná cena nafty přes hranici 31 korun nedostala. Nejlevnější benzin natankují řidiči v Praze 9, a to za průměrných 30,56 Kč/l. Také nafta je v této městské části nejlevnější, v průměru stojí 29,91 Kč/l. Pod třicetikorunovou hranici za litr nafty se dostala už jen Praha 3.