V pražské Hostivaři povede tramvajová trať přímo k metru

Depo Hostivař

Depo Hostivař Zdroj: profimedia

Depo Hostivař
Záchytné parkoviště na stanici metra Depo Hostivař
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
6
Fotogalerie

U metra Depo Hostivař vznikne nová tramvajová smyčka. Stavba by měla začít i skončit v roce 2020. Cílem záměru je přivést tramvaje přímo k výstupu z metra a zlepšit tak přestup pro cestující.

"Tramvajové linky nebudou končit na tramvajové smyčce Černokostelecká, ale budou vedeny až ke stanici metra Depo Hostivař," píše se v oznámení záměru. Nové obratiště by mělo nahradit to nynější v Černokostelecké. Přestup na autobusy bude zachován.

Změny se dotknou provozu záchytného P+R parkoviště, které je na východ od chystaného obratiště. Jeho provoz bude zachován, ale ve zmenšeném rozsahu.

Podívejte se jaké tramvaje v Česku jezdily v době protektorátu:

Video placeholde
Zatemněná a pro Židy zakázaná. Podívejte se, jak jezdila tramvaj za protektorátu • E15

Hlavní město se chce v budoucnu soustředit na rozvoj tramvajové dopravy, která je podle vedení magistrátu ekologičtější než autobusy. V následujících letech chce dopravní podnik začít stavět tři tratě a dvě smyčky.

Nové obratiště by mělo vzniknout také na Zahradním Městě v kombinaci s železniční zastávkou, kterou chce poblíž umístit Správa železniční a dopravní cesty.

Praha nedávno získala územní rozhodnutí pro výstavbu tramvajové tratě z Modřan na Libuš, v pokročilém stádiu přípravy jsou i tratě z Divoké Šárky na Dědinu a ze Sídliště Barrandov přes Holyni do Slivence.