Ve čtvrtek se uskuteční primátorská potravinová sbírka. Na závěr roku pomůže potřebným

Zdeněk Hřib

Zdeněk Hřib Zdroj: Michael Tomeš, E15

Národní potravinová sbírka
Národní potravinová sbírka
Národní potravinová sbírka
Obchod potraviny
5
Fotogalerie

Nejen Pražané budou moci v rámci primátorské potravinové sbírky ve čtvrtek 17. prosince 2020 přispět na Mariánském náměstí trvanlivými potravinami, dětskými plenami nebo hygienickými výrobky potřebným.

Sbírku, které udělil záštitu primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib, pořádá Nadační fond humanitární pomoci ve spolupráci s Potravinovou bankou Praha. Přispět bude možné i finančním darem na transparentní účet 2301898773/2010 Nadačního fondu humanitární pomoci, který poslouží k nákupu potravin. Na sbírce se budou podílet i nadnárodní potravinové řetězce. 

„Lidí v nouzi kvůli koronavirovým opatřením naneštěstí přibývá a jejich zásoby potravin a základních potřeb se ztenčují. Důvodem je i zvyšující se nezaměstnanost a také nejistota budoucího vývoje. Věřím, že sbírka bude mít úspěch a zapojí se do ní co největší množství Pražanů i mimopražských. Společně můžeme lidem v nouzi pomoci překlenout toto náročné období,“ uvádí Zdeněk Hřib, primátor hlavního města Prahy. 

Celá  akce reaguje na dopady vládních protipandemických nařízení. Organizátoři spolupracují s velkým množstvím dobrovolníků, kteří se na Mariánském náměstí postarají o sběr darů v improvizovaných stanech zapůjčených Magistrátem hlavního města Prahy. O spolupráci s  dostatečným předstihem projevily zájem i nadnárodní potravinové řetězce. Jedná se také o tom, jestli by bylo možné potraviny uložit i do sběrných boxů v nákupním centru Tesco Eden v Praze 10.