Výluka tramvají, kvůli níž kolabovala pražská doprava, skončí v pátek

Tramvaj For City vyrábějí v licenci v Číně

Tramvaj For City vyrábějí v licenci v Číně Zdroj: Skoda Electric

tramvaje v Praze
Pražské tramvaje
Tramvaj Škoda ForCity
tramvaj T3
Brněnský dopravní podnik dokončil opravu další muzejní tramvaje. Vedle typu T3 má nyní v provozuschopném stavu v původní podobě i vůz K2 (na snímku z 8. června), který taktéž vyráběla od 60. do 80. let minulého století pod značkou ČKD Tatra Smíchov
7
Fotogalerie

Pražské tramvaje by se měly v pátek ráno vrátit na nábřeží mezi Národním divadlem a Jiráskovým náměstím. Potvrdila to mluvčí dopravního podniku (DPP) Aneta Řehková. Výluka, která začala v pondělí 3. října, v uplynulých dnech způsobila ve vnitřní Praze kolony a tramvaje nabíraly mnohaminutová zpoždění. Tramvaje by měly po nábřeží začít jezdit se zahájením ranního provozu v 4:30. Důvodem výluky byla oprava plynovodu.

Tramvaje na objízdné trase nabíraly až půlhodinová zpoždění. DPP kvůli kolabující dopravě změnil například trasu tramvaje číslo 2. Výluka bude místo původně plánovaného termínu ukončení v pondělí 10. října skončena v pátek 7. října v cca 4:30, uvedla Řehková.

Tramvaje v současné době nejezdí taky mezi náměstím Bratří Synků a Spořilovem. DPP tu opravuje tramvajovou trať a oprava potrvá do jara příštího roku. Rekonstrukcí prošla mimo jiné trať na Vršovické v Praze 10 nebo Jugoslávské v Praze 2.