Tramvajová doprava v Praze kolabuje, linky se kvůli výkopu v centru zdrží o desítky minut

tramvaje v Praze

tramvaje v Praze Zdroj: E15

Tramvaj 14T
Pražské tramvaje
Tramvaje 14T
Tramvaj KT8D5
Tramvaj 15T ForCity
10
Fotogalerie

Už druhý den se tramvajová doprava v Praze potýká s problémy. Linky nabírají desítky minut zpoždění, v centru metropole stojí v kolonách, zatímco v okrajových částech Prahy na ně cestující marně čekají. Důvodem komplikací je oprava plynovodu u Národního divadla a silný automobilový provoz, řekla mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

"Všechny linky mají zpoždění až 30 minut," uvedl dopravní podnik na svém webu. Kvůli kolabující dopravě proto byla dnes po poledni až do odvolání linka číslo 2 od Petřin zkrácena. Z Klárova nepojede přes Staroměstskou na Národní třídu a dále do Braníka, ale zabočí na nábřeží Edvarda Beneše a přes zastávky Čechův most, Právnická fakulta a Staroměstská se vrátí na Malostranskou a zpátky na Petřiny.

U linky číslo 17 se prodloužily intervaly na osm minut. Dosud jezdila sedmnáctka ve špičkách každé čtyři minuty.

Výkopové práce u křižovatky u Národního divadla mají podle Řehkové trvat do pondělí 10. října. Situaci v pražské dopravě zkomplikoval i fakt, že v deštivém počasí vyjelo do ulic hlavního města mnohem více aut. Hlavně v centru by měli lidé raději využívat metro, které není závislé na povrchové dopravě.