Zemanovo zranění kolena je závažnější. Zrušil návštěvu Olomouckého kraje

Miloš Zeman

Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman kvůli poraněnému koleni zrušil třídenní návštěvu Olomouckého kraje, do kterého měl zavítat příští týden. Náhradní termín návštěvy prezidentská kancelář zatím nestanovila. Dalším krajem, který měl Zeman v polovině listopadu navštívit, je Jihočeský kraj. Zrušení návštěvy tohoto regionu Hrad zatím nepotvrdil.

Prezident byl dnes dopoledne v motolské nemocnici. Podle šéfa lékařského konzilia ministra zdravotnictví Martina Holcáta má hlava státu po pádu krev v koleni. Lékaři mu doporučili zrušit plánované zahraniční cesty a strávit několik dní na lůžku. Zeman bude patrně několik dní jezdit na vozíčku, později chodit i berlích. Z nemocnice prezidenta již převezli domů.

„Návštěva prezidenta Zemana v Olomouckém kraji plánovaná na příští týden je zrušena. Důvodem je aktuální zdravotní stav hlavy státu, kvůli němuž musí redukovat svůj program,“ uvedl mluvčí Olomouckého kraje Ivo Heger.

Zeman cestuje pom krajích od září

Zeman měl v Olomouckém kraji navštívit Olomouc, Prostějov, Přerov, Mohelnici, Litovel či vesnici Cholina na Olomoucku. Zavítat měl například do mohelnické pobočky koncernu Siemens. Na seznamu jeho zastávek byla i věhlasná zvonařská dílna v Brodku u Přerova. Na programu třídenní návštěvy Olomouckého kraje byla také setkání s občany či diskuse se studenty olomouckého gymnázia.

Po krajích jezdí Zeman už od září, začal ve Zlínském kraji. Kritici Zemanovi vyčítají, že jeho cesty po krajích byly předvolební propagací Strany práv občanů - zemanovců, jejichž je čestným předsedou.

Také čtěte:

Rakušan podal trestní oznámení pro vlastizradu na Zemana a Haška

Řád Bílého lva Zeman nikomu neudělil. Mezi oceněnými je řada jeho přátel

PROFIL: Sobotka konečně ukázal ostré lokty. A Hašek se ho neumí zbavit