Krakeni ze Seattlu znají soupisku. Premiérovou sezónu odstartují na ekologickém stadionu

Pohled na halu a její přilehlé okolí.

Pohled na halu a její přilehlé okolí. Zdroj: Climate Pledge Arena

Climate Pledge Arena a vizualizace dokončované rekonstrukce.
Z původní haly zůstala její originální střecha.
Dres nového klubu NHL Seattle Kraken
Loga klubu Seattle Kraken.
Útroby Sofi Stadium, domova týmu ligy americké fotbalu Los Angeles Rams a Chargers.
24
Fotogalerie

Nový tým z NHL Seattle Kraken zná soupisku pro svou novou sezónu. Do premiérové sezóny může nakouknout například i český gólman Vítek Vaněček. Kromě oznámených hráčů se nový klub může těšit i na nově zrekonstruovaný stadion Climate Pledge Arena za miliardu dolarů. Jeho kapacita je až 18 tisíc diváků, hlavním sponzorem Amazon a využít se může na hokej, basketbal či kulturní akce.

Nebývá příliš zvykem, že by někdo zaplatil za reklamní práva a místo jména své firmy ji pojmenoval „klimatický závazek“. Největší e-shop světa Amazon to udělal a originálně tím k této hale připoutal velkou pozornost. Hrát by v ní od druhé polovinu roku měl tým NBA Seattle Supersonics, ale hlavně se do ní těší nový klub NHL Seattle Krakens. 

Jméno Climate Pledge má ještě další důvody. Konstruktéři ji titulují jako první halu s nulovými uhlíkovými emisemi. Její chod bude stát na energii z obnovitelných zdrojů včetně panelů na střeše arény. Počítá se s použitím úsporných LED zářivek. Kluziště se bude vyrábět z dešťové vody, rolbovat jej budou elektrické vozy. Občerstvení pro diváky má být pouze od lokálních výrobců a zemědělců.

Prohlédněte si vznikající halu v galerii a spolu s ní také některé další zajímavé čerstvé sportovní stavby: