Co s unylým kryptoportfoliem redakce aneb Jak šlo na blbém vtipu vydělat padesátinásobek

Jak si umělá inteligence představuje bizarní svět kryptoměny dogecoin.

Jak si umělá inteligence představuje bizarní svět kryptoměny dogecoin. Zdroj: Midjourney

Končí měsíc, který měl znamenat bitcoinovou cenovou explozi. Fanoušci a držitelé kryptoměny si již v minulosti přejmenovali říjen na takzvaný Uptober (kombinací „October“ a „Up“), jelikož na začátku podzimu se kryptoměně obvykle cenově velmi daří. Letos se ale zdá, že je bitcoin vůči podobným memům imunní. Jeho kurz posílil na poměry krypta jen velmi málo. To se odráží i na vývoji hodnoty experimentálního redakčního kryptoměnového portfolia. K brutálním ziskům bylo možná zapotřebí zvolit jinou cestu. Jenže kdo by na ni měl žaludek a nervy.

Redakční portfolio se v posledních měsících vyvíjí stabilním až nudným směrem. Pro kryptospekulanty snící o cenovém výstřelu na Měsíc a „lambu“ to není ideální období.

O to větší v něm bitcoin ukazuje hodnotu. Na jednu stranu se pohybuje na třetině své loňské rekordní ceny, na druhou stranu se teď chová stabilněji než akciové indexy a má cenovým vývojem čím dál blíže ke zlatu. Pro stabilní usazení bitcoinu v investorském povědomí je možná nejdůležitější právě to, jak si kryptoměna vede nyní – uprostřed všeobecné nejistoty až paniky.

Z dlouhodobého hlediska si nejspíš dominantní kryptoměna nevede špatně. Rozhodně ne tedy hůř než při ústupech z předchozích cenových maxim. Pochybnost přesto hlodá. Nešlo cvičné portfolio sestavit přece jenom tak, aby od června 2020 nevyneslo pětinásobek, ale ještě o řád víc? Odpověď zní kladně. Z těch výnosů by se aspoň teď daly relativně levně nakoupit bitcoiny. Ale...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!