Tři kryptotipy s nadějí na zdesetinásobení ceny. Jen pro ty nejdrsnější hráče

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz.

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz. Zdroj: shutterstock

Bitcoin tento týden po delší odmlce zase nakoukl přes 30 tisíc dolarů. Celkově se dominantní kryptoměně letos daří výrazně lépe než loni. Kdo má pocit, že už si nechal tu nejlepší příležitost k nákupu bitcoinu utéct, nemusí podléhat depresi. Pořád existuje nemálo virtuálních mincí, jejichž cena se pohybuje zhruba na desetině historických maxim. Opětovné přiblížení k dřívějším cenovým rekordům by otrlým kryptospekulantům vyneslo desetinásobek vsazené částky – pokud by nakupovali právě teď. Mohou spoléhat na pověstnou jistotu desetinásobku? Těžko. Měli by mít kladný vztah k riziku? Určitě.

Češi loni prosázeli 760 miliard korun. Statistiky finanční správy o hazardní dani ale neuvádějí, z kolika lidí takové sázky nadělaly milionáře. V tomto směru mohou být výnosnější – a někdy také zábavnější – spekulace na kryptu.

Na současném trhu lze najít řadu nadějných projektů, jejichž cena (respektive cena jejich tokenů, specializovaných virtuálních mincí) je stále vlivem drsné kryptozimy brutálně vyklesaná. Jejich nákup by tedy nemusel být aktem prostého gamblerství. Český kryptobyznys se ostatně poslední dobou ubezpečuje, že to nejhorší už má cena bitcoinu a spol. po loňském kolapsu FTX za sebou. I to je ale bez záruky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!