CA IMMO dokončila akvizici společnosti Europolis AG

Společnost Europolis spravující majetek v hodnotě 1,5 miliard eur působí v regionu východní, střední a jihovýchodní Evropy od roku 1990. S účinností od 1. ledna tohoto roku se společnost Europolis stává součástí skupiny CA Immo Group operující ve střední Evropě. Česká republika patří již několik let mezi hlavní trhy celé skupiny a převzetím společnosti Europolis činí hodnota nemovitostí CA Immo v České republice přibližně 440 milionů eur.

Portfolio aktiv společnosti v České republice čítá pět kancelářských budov, dva hotely, tři obchodní centra a školu. V dlouhodobém horizontu budou tato česká aktiva zahrnuta do portfolia skupiny a případně dále rozšiřována. Společnost CA Immo dosud neměla v Praze regionální zastoupení. Proto budou od dubna 2011 aktiva společností Europolis a CA Immo spravována místní pobočkou CA Immo Real Estate Management Czech Republic s.r.o. a veškeré aktivity v tomto regionu budou zastřešeny obchodní značkou CA Immo.

Nová pobočka bude založena na stávajících zkušenostech a odbornosti společnosti Europolis Real Estate Asset Management Czech Republic s.r.o. a bude vedena Aloisem Vyletou. Dr. Bruno Ettenauer, generální ředitel CA Immo, říká: „Převzetí společnosti Europolis nám umožnilo upevnit naši pozici jedné z vedoucích nemovitostních společností na trhu střední Evropy a dlouhodobě posílit naši roli na klíčovém trhu v České republice.“ „Synergie docílená fúzí managementu firem Europolis a CA Immo bude přínosem pro obě společnosti i nájemce našich nemovitostí. Stát se součástí finančně silné mezinárodní skupiny bylo nejlepším krokem k posílení naší pozice na českém trhu,“ komentuje akvizici Alois Vyleta, ředitel vznikající pobočky CA Immo Czech Republic.