Český seriál o kyberšikaně z produkce Mall.tv má nominaci na Emmy

Hlavní roli patnáctiletého Martyho Biedermana ztvárnil Jakub Nemčok.

Hlavní roli patnáctiletého Martyho Biedermana ztvárnil Jakub Nemčok. Zdroj: Mall.tv

Delegace tvůrců na loňském festivalu Serial Killer
Hlavní roli patnáctiletého Martyho Biedermana ztvárnil Jakub Nemčok.
Rodiče tragicky zesnulého Martyho hrají Petra Bučková a Jan Grundman
4
Fotogalerie

Internetový thriller #martyisdead z produkce internetové televize Mall.tv získal nominaci na mezinárodní cenu Emmy. Minisérie o kyberšikaně je historicky vůbec prvním českým seriálem, který zabojuje o tuto prestižní televizní cenu, uvedla Eva Albrechtová z oddělení komunikace internetové televize. Soutěží v kategorii krátkých seriálů, v níž se postaví produkci z Argentiny, Singapuru a Austrálie. Vítězové všech jedenácti kategorií budou oznámeni v pondělí 23. listopadu během slavnostního vyhlášení 48. ročníku International Emmy Awards v New Yorku.

„Máme obrovskou radost. Jde o výběr z tisícovky světových seriálů, proto už nominace je velmi prestižní. Jsme rádi, že po úspěchu v Česku a Slovensku se daří seriálu i v zahraničí. Je skvělé, že i česká žánrová produkce může uspět ve světě,“ říkají producenti seriálu Vratislav Šlajer a Jakub Košťál.

Seriál vznikl v produkci společností Bionaut, Mall.tv, CZ.NIC a ve spolupráci s projektem Bezpečně na netu. Tématem minisérie je vysoce aktuální problematika kyberšikany. Hlavní roli patnáctiletého Martyho Biedermana ztvárnil Jakub Nemčok. Režisérem seriálu je Pavel Soukup, scenáristy Jaroslav T. Miška a Jan Stehlík.

První díl seriálu #martyisdead

„Zpráva o nominace na Emmy nás navíc zastihla v okamžiku, kdy připravujeme pokračování,“ doplňuje Soukup. V koprodukci Bionautu a Mall.tv totiž vzniká pod názvem #annaismissing další minisérie, která by se v kinech i internetové televizi měla objevit v květnu 2021.

Nominace na International Emmy Awards není jediným úspěchem, který má #martyisdead na kontě. Šanci zabodovat má i v anketě Křišťálová Lupa 2020 – Cena českého internetu, ve které byl nominován na nejlepší online video a veřejnost pro něj může hlasovat do 2. listopadu.

Vloni se pak stal nejlepším webseriálem střední a východní Evropy na festivalu Serial Killer, kde byl uveden ve světové premiéře.