Rádia ho nehrají. Přesto je Calin největší českou popovou hvězdou současnosti

Brněnský rapper Calin Panfili je jedním z nejpopulárnějších interpretů na scéně.

Brněnský rapper Calin Panfili je jedním z nejpopulárnějších interpretů na scéně. Zdroj: Radim Zbořil

Pátrání po největší popové hvězdě současnosti se může jevit jako banální úkol. Odpověď však vůbec jednoduchá není. Kdo byl největší popovou hvězdou Česka za rok 2022? Dost závisí na úhlu pohledu.

Podle člověka, který českou hudební scénu sleduje spíš zpovzdálí a kritériem je mu četnost výskytu písní v rádiu a v televizi, to patrně bude Marek Ztracený. Tedy někdo, kdo získal (už podruhé za sebou) Slavíka, a navíc dokázal ve třech po sobě jdoucích termínech v červnu 2023 vyprodat pražský Eden, tedy největší stadion pro pořádání hudebních akcí v zemi.

To je jistě úctyhodný výkon, má to však jedno ale. Markovi Ztracenému v jeho úsilí velmi výrazně pomáhají tradiční média. A s touto podporou v zádech (a nemylme se, rozhlasová rotace je ta nejlepší možná reklama pro jakoukoli písničku či hudebníka) se vstupenky na koncerty, ale i desky prodávají výrazně lépe. A úměrně s tím roste také obliba hudebníka, což se zase zpětně projevuje právě v anketách popularity, jakou je Slavík. Platí to nejen pro Ztraceného, ale také například pro Ewu Farnou, skupiny Mirai, Kryštof či Chinaski a pro celou plejádu dalších hudebníků.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!