Test kaváren: Pánské a dámské café Kumbál

Kumbál je kavárna, která obsluhou a atmosférou hostům vynahradí průměrnou kávu.

Nenápadná kavárna Kumbál v Holešovicích byla pro naše baristy příjemným objevem. Nevelký podnik se zahrádkou má atmosféru a sympatický ženský personál.

Interiéru dodává styl výzdoba z pytlů od kávy, které lemují výlohu. Na lístku je kromě klasických káv i pár specialit, třeba dvojí irská káva. Jedna pro pány a druhá pro dámy, první s pravou whisky, druhá s likérem. Objednáváme si espreso a cappuccino.

„V Kumbále vaří z jednodruhové stoprocentní arabiky Colombia Supremo,“ vysvětluje barista Adam Dvořák z Kávového klubu. Nápoje servírky podávají se sklenkou vody.

Návrat novinové tradice

Espreso je o něco menší, velikostí se blíží ristrettu, naopak cappuccino je větší, než má být, a v nabídce je i varianta jumbo.

Oba nápoje nechutnají špatně, ale cappuccino má blíže k latté. „Jsou tam víc než dvě deci mléka a je hodně horké,“ konstatuje Dvořák.

Kavárna má také slušný výběr menších i větších jídel, od zákusků, toastů, baget, polévek a salátů po denní menu.

V podniku je i bohatá nabídka novin a časopisů, což je tradice, na kterou se v kavárnách bohužel v poslední době zapomíná.