Válečníci s Danielem Landou míří do Kladna. Prožíjí tam celou noc

Historicky prvním českým mistrem světa v thaiboxu je Pavel Hakim Majer.

Před čtyřmi lety opustil Prahu a odstěhoval se za manželkou na Kladensko. Tam spolu vychovávají dvě děti.
Svoji ženu Jindru poznal Pavel Hakim Majer na diskotéce ve Hvězdě. Nikoli však při tanci, ale jako „vyhazovač“.

„Před dvanácti třinácti lety jsme tam s kamarády z Prahy pomáhali udržovat klid a pořádek. A právě na dveřích jsme se poznali. Od té doby máme nádherný vztah,“ říká jediný Čech, který se dvakrát dostal do světového semifinále prestižní show bojovníků nazvané K1.
V roce 2002 byl v Las Vegas kousek od finále. „Možná jsem v něm mohl být, ale semifinálový soupeř byl lepší,“ vysvětluje Majer.

Ve čtvrtek 16. prosince, představí K1 kladenskému publiku. Nejde sice o oficiální podnik této show, ale borci, kteří se ve sportovní hale postaví do ringu, budou bojovat podle pravidel této soutěže. „K1 vznikla v 90. letech v Japonsku a střetávají se v ní různá bojová odvětví. Ve stručnosti - zápas končí buď v momentě, kdy se tři body na těle bojovníka dotknou podlahy, technickým či klasickým k.o. nebo po rozhodnutí sudích,“ přibližuje Majer soutěž, která v profesionální podobě vyprodává světové haly.

Majer šéfuje klubu Hakim Gym Red Light Team Kladno. Z něj vyšle do ringu sedm thaiboxerů. Zbylé dva kladenské „válečníky“ kickboxery nominoval Jan Homolka z SKS Arény.

„Ještě přesně nevíme, koho Česká Muay-Thai Asociace proti nim pošle. Ale o kvalitu nemám obavy,“ říká Pavel Hakim Majer.
Boje „válečníků” ve sportovní hale začínají v sedm hodin večer.

Rozhovor s Danielem Landou

Do kin přichází jeho film Tacho, ale pro Kladenské se stane 16. prosince tváří Noci válečníků. Daniel Landa.

Zpěvák, herec, sportovec, mentální trenér. To vše zvládá Daniel Landa. Účastí na galavečeru bojovníků v kladenské sportovní hale se vrací k odvětví, které mu v 90. letech vyplňovalo takřka všechen volný čas. Týdeníku Sedmička poskytl rozhovor.

Kladno je známé jako město dobrých boxerů, místo přívětivé tvrdé muzice. Máte podobné zkušenosti? Pro mne je Kladno vedle Příbrami takovou českou Ostravou. Mám lidi z těch končin moc rád, protože jsou čitelní a přímočaří.

Máte na Kladno nějakou osobní vzpomínku? Znám na Kladensku dost lidí. S Jaroslavem Hoškem a jeho týmem jsem před lety jezdil autokros.

Dočetl jsem se, že trénujete bojový sport tak tvrdě, že jste se několikrát zranil. Proč do toho vždy jdete takzvaně na dřeň? Aby to mělo smysl.

Letos jste obdržel osvědčení, že jste mentální trenér. Jak často k vám lidé chodí trénovat? Záleží na tom, jak se kdo cítí. Je to různé.

Kdo další ze známých sportovců, kromě krasobruslaře Tomáše Vernera, snowboardisty Michala Novotného a thaiboxera Ondřeje Hutníka, je vaším klientem? To zatím není tak důležité, chci mít klid na práci a ne být pod dohledem médií i v této oblasti.

Přiznal někdo ze sportovců, že mu mentální trénink skutečně pomohl? Nevím, zřejmě ano.

Kam až díky takovému typu tréninku může ve sportu dojít třeba Hutník? Vždyť už je velmi dobrý.
On je na tom teď jako bojovník mentálně velmi dobře. Nemusí se tedy často věnovat psychickému tréninku. Dojde, kam dojde.

Kdysi jste zkoušel závodně bojovat v ringu. Jakou máte mezi provazy bilanci? Prohrál jsem amatérský zápas na body. Později mě do ringu nepustily časté zlomeniny z thaiboxu i jiných odvětví, přestože jsem po tom velmi toužil.

Na které své vítězství jste hrdý, které vám udělalo velkou radost? Na vítězství samého nad sebou, i v rámci každého tréninku.

Noc válečníků pořádá první mistr světa v thaiboxu Pavel Hakim Majer. Pozval si vás jako dobrého přítele, abyste dal akci tvář. Kdy a jak jste se poznali? Trénovali jsme spolu v dřevních dobách thajského boxu v Česku. Je to takový čaroděj.