Zápisník Jany Havligerové: Politika? Být vidět!

Adriana Krnáčová (ANO)

Adriana Krnáčová (ANO) Zdroj: Alexandr Malachovský

České korunovační klenoty jsou nejspíš zakleté. Vrcholné číslo při jejich vyzvedávání v katedrále svatého Víta tentokrát předvedla primátorka Prahy Adriana Krnáčová. Korunu, jablko a žezlo s prominutím očumovala pěkně zblízka a ještě si přivolala přítomného experta, aby jí vysvětlil nějaký ten detail. Zkrátka důstojnost sama.

ČSSD v Babišově vládě? Exministryně školství Kateřina Valachová má jasno. Hnutí ANO by v takovém kabinetu nemělo držet nejen ministerstva vnitra, financí a spravedlnosti, jak požaduje nynější vedení socialistů, ale podle ní ani rezortyzemědělství a průmyslu. To aby se vyloučil střet zájmů při podnikání vůdce hnutí. Jo, vidina stranického sjezdu dokáže i jemné dámy proměnit v saně dštící oheň a síru.

Zelení mají nového vůdce, Matěje Stropnického nahradil starosta Prahy 4 Petr Štěpánek. Jak zdůraznil, svou volbu vnímá jako návrat do politického středu a životní prostředí je téma, které straně nikdo nemůže vzít. Tak určitě. 

Nový umělecký kousek zdobí exteriér Národnítechnické knihovny v Praze. Červené prknopoložené na červeném sudu, to je nová lavička Ferdinanda Vaňka, tedy prezidenta Václava Havla. Celé dílo od návrhu po jeho realizaci přišloradnici šesté městské části na 850 tisíc korun.Aby ne, když jde, jak se chlubí radní, nejen o díloestetické, ale i funkční. Přijďte posedět.