Zápisník Pavla Otta: Zase ti pitomci

volební štáb Miloše Zeman v pražském Top Hotelu

volební štáb Miloše Zeman v pražském Top Hotelu Zdroj: Vackova Anna

volební štáb Miloše Zeman v pražském Top Hotelu
2
Fotogalerie

Premiér Andrej Babiš poskytl rozhovor německému deníku Die Welt. Jak má spolu s prezidentem Milošem Zemanem ve zvyku, nezapomněl se obout do novinářů.

Uvedl, že proti Zemanovi je vedena kampaň. „Jeho problém spočívá v tom, že vy, západní novináři, kopírujete všechny hlouposti, které napíšou jeho nepřátelé,“ řekl. Doufejme, že si němečtí kolegové vezmou jeho slova k srdci a už nebudou psát pitomosti.

Za pozornost stojí i další Babišova replika. Reagoval na amerického prezidenta Donalda Trumpa a bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho, s nimiž bývá srovnáván. „S Trumpem jsem měl dříve společné to, že jsme oba měli české ženy. To je všechno. A co se týče Berlusconiho, nemám žádné televize, jen jeden hudební kanál,“ uvedl. A co mediální divize Agrofertu, tedy dva celostátní deníky a nejposlouchanější české rádio? Ale pravda, nějaké televize by to chtělo.

Mimochodem, omilostněný vrah Jiří Kajínek pilně objíždí Českou republiku. Prý si užívá pozornost lidí a beseduje s nimi o svém životě za mřížemi. Že by to byla příprava na budoucí volební kampaň? Kdyby se například v příštím souboji o Hrad střetl s Tomiem Okamurou, mohlo by to být opravdu hodně zajímavé. A pak nevěřte lidem, kteří říkají, že může být ještě lépe.